HandigVaste rubriek

Schoolstyle

Ons redactielid en fashion blogger Rowan Reiding gaat voor deze schoolstyle rubriek gewapend met haar camera op de hogescholen op zoek naar studenten met een eigenzinnige stijl. Zorg dus dat je altijd in je beste kloffie naar school gaat, want wie weet beland je binnenkort bij onze fashionista voor de lens! Deze keer heeft Rowan vier stijlvolle studenten gespot op NHL Hogeschool en Stenden. Even voorstellen: Ellen, Ohad, Joeri en Yan!

Ellen Veltman – NHL Hogeschool

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Draagt:
– Jas: Kringloop €10,-
– Sjaal: Primark €7,-
– Top: H&M €10,-
– Rok: Missguided €14,-
– Sneakers: Nike €80,-
– Chokers: Pull & Bear €7,-
– Tas: Vintage €5,-

Deze 22-jarige Harlingse schone heet Ellen en studeert Communicatie aan de NHL. O, en ze bezoekt graag tweedehandswinkeltjes! Ellen is dol op suède, leer, franjes, warme kleuren en neutrale printjes en beschrijft haar stijl als ‘boho chic’. Het grootste gedeelte van haar garderobe scoort ze tweedehands via Marktplaats, United Wardrobe, de Stijlloods in Haarlem en de kringloop in Harlingen: “Ik word altijd intens blij als ik een pareltje vind bij een tweedehandswinkel. Mijn beste vintagevondst is een paar hele toffe zebraprintlaarsjes van Italiaans leer!” Ellen is dan ook geen groot voorstander van fast fashion en probeert minder bij de grote winkelketens te kopen. Sinds kort heeft Ellen zichzelf als missie gesteld om een zogenaamde capsule wardrobe te creëren: “Dat houdt in dat ik per seizoen maar 37 items in mijn kast heb hangen die allemaal goed bij elkaar staan en waar ik écht blij mee ben.” Wat Ellen echt nog mist in haar wintergarderobe? De perfecte zwarte lammy bikerjas. Ellens stijl shoppen? Dat kan op unitedwardrobe.com/nl/user/62389/closet.

Ohad Levy – Stenden
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Draagt:
– Jas: Hutspot €190,-
– Rugzak: Swiss Army €100,-
– T-shirt: Castro €30,-
– Schoenen: Nike Stefan Janowski €120,-
– Jeans: ?

Hello, hallo, shalom, salut, tag! Dit is Ohad en Ohad spreekt maar liefst vijf(!) verschillende talen. En alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, heeft deze 20-jarige Hogere Hotelschool-student ook nog eens 25 paar sneakers!
Ohad is dan ook niet geheel verrassend een echte sneakerhead en heeft vooral een zwak voor Nike Jordans. Hij heeft ongeveer acht Jordans in zijn collectie en ze zijn allemaal erg bijzonder: “Ik koop geen normale Jordans in winkels. Ik wil ze alleen hebben als ik er echt voor moet campen.” Zijn volgende nachtje kamperen voor de winkel staat gepland op 17 december. “Dan komen de Jordan Space Jams uit en die moet ik hebben!” Zijn sneakers zijn zelfs zo bijzonder dat wildvreemden op straat foto’s maken of zelfs biedingen doen. Het hoogste bod dat Ohad ooit heeft gekregen was 400 euro, het dubbele van wat hij ervoor had betaald. Maar zoals het een echte sneakerhead betaamt, ging hij daar natuurlijk niet op in. Ohad en zijn sneakers in het echt bewonderen? Dat kan natuurlijk bij Stenden, maar ook bij Club Red. Daar werkt hij namelijk als professionele cocktailbarman!

Joeri van der Goot – NHL Hogeschool

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Draagt:
– Jas: WE Ultimate Collection €180,-
– Sjaal: WE €30,-
– Jeans: H&M €40,-
– Schoenen: Magini €250,-
– Tas: Burkley €100,-

Nee, deze nette jongen studeert geen bedrijfseconomie, maar CMD! Ontmoet Joeri: 23 jaar en geboren en getogen in Leeuwarden. Zijn stijl beschrijft Joeri als zakelijk en een tikkeltje casual. Zijn inspiratie haalt hij onder andere Mad Men, een tv-serie over reclamemannen in de jaren ’50: “Ik vind het een hele mooie tijd qua kleding en doe toevallig zelf ook een studie in die richting.” Ook met de stijl van de hoofdrolspeler uit Ray Donovan kan hij zich goed identificeren. Winkelen doet Joeri eigenlijk het liefst online: “Ik heb een makkelijke maat, dus ik hoef gelukkig nooit verschillende maten te bestellen.” Wie Joeri’s stijl wil kopiëren doet er het best aan om eens een (virtueel) kijkje te gaan nemen bij de WE en ZARA, waar hij het grootste gedeelte van zijn garderobe koopt. Maar wanneer Joeri niet meer van een studentenbudget hoeft te leven, wil hij graag wat meer merkkleding  kopen en zal hij zich nog zakelijker kleden dan hij nu al doet: te beginnen met een paar Van Bommeltjes

Yan – Stenden

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Draagt (met prijskaartjes aan kledingstukken hangen):
– Sweater: Kenzo €23,-
– Jas: Tao Bao €50,-
– Jeans: H&M €30,-
– Schoenen: Stella McCartney €600,-
– Tas: Dior €?

Na het afronden van haar middelbare school in China, streek de 19-jarige Yan neer in ons pittoreske Leeuwarden. Met haar kleurrijke outfit is Yan een opvallende verschijning op het schoolplein. Yan heeft een echte schoenentic en haar lievelingspaar op het moment zijn de Stella McCartney platformschoenen die ze ook op de foto draagt: “Ze kostten 600 euro, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik zie ze als een investering voor mijn garderobe, omdat ze bij zoveel verschillende outfits passen.” Maar ook van een goede designertas is Yan niet vies. Dit prachtige blauwe exemplaar van Dior kocht ze bij haar favoriete Nederlandse winkel: De Bijenkorf, een naam die ze overigens wel een beetje lastig vindt om uit te spreken. Haar volgende designeraankoop? Dat worden waarschijnlijk de Givenchy ‘Laura’ laarsjes. In China shopt Yan het liefst bij Tao Bao, een internetwinkel waar zo goed als alles wordt verkocht. Haar inspiratie haalt Yan voornamelijk van Wei Bo, het Chinese antwoord op Twitter. En wat Yan van Leeuwarden vindt? Lekker rustig vergeleken met Shandong, de provincie waar ze vandaan komt.

Tekst en foto’s: Rowan Reiding

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close