FestivalsVan alles

De leukste Festivals in het Noorden

Yes, de zomer staat weer voor de deur! Dat betekent dat het festivalseizoen bijna van start gaat. Er worden weer veel leuke feestjes en evenementen georganiseerd in het noorden. Hou je van muziek, cultuur en gezelligheid? Hier zijn zes festivals die je niet mag missen deze zomer. 

Tuinfeest Festival, 13 juli, Prinsentuin/De Koperen Tuin Leeuwarden
Wie al langer in Leeuwarden woont, heeft vast wel eens van Tuinfeest gehoord. Er wordt veel techno en house gedraaid. De locatie van dit festival maakt dat het sowieso een bijzondere ervaring is. Met een beetje mazzel is het lekker weer en kun je in de Prinsentuin genieten van goede muziek en de zon. De afterparty vindt plaats in De Koperen Tuin, waar het feest toteen uur of vijf doorgaat.

Nachtcollege, 19 juli, Neushoorn Leeuwarden
Nachtcollege begon in 2012 als wekelijks studentenfeest in Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste techno- en housefeesten van Nederland. Deze zomer is er ook weer een editie in Neushoorn in Leeuwarden. Naast goede (inter)nationaletechno- en house-artiesten is er ookaltijd een vette licht- en visualshow.

Paradigm, 10-11 augustus,Suikerunie Groningen
Een begrip onder liefhebbers van elektronische muziek: Paradigm. Het festival wordt gehouden op het voormalig Suikerunieterrein. Deze industriële locatie past perfect bij de undergroundsfeer van het festival. Op het terrein is altijd bijzondere kunst te zien.

RRRollend, 6-8 september, Ossenmarkt Groningen
Op de meeste festivals draait het om muziek. Bij RRRollend draait het om het lekkere eten en drinken. Dit culinaire festival vindt dit jaar plaats op de Ossenmarkt in Groningen. Je kunt genieten van een breed scala aan foodtrucks en livemuziek.

Hullabaloo, 7-8 september, Stadspark Groningen
Dit jaar keert Hullabaloo Festival weer terug en duurt het niet één, maar twee dagen! De locatie van dit festival is het mooie Stadspark van Groningen. Een ideale plek waar je van goede optredens, drankjes en gezelligheid kunt genieten. Er staan dit jaar grote namen op de line-up, zoals Jason Derulo, Joost, Frenna, James Bay en Froukje. Neem vooral een kijkje op de kleurrijke website om de hele line-up te zien.

LEIP! Festival, 12 september, Oldehoofsterkerkhof Leeuwarden
Op 12 september is er weer een LEIP! Festival in de binnenstad van Leeuwarden. Dit introductiefestival wordt exclusief voor studenten georganiseerd. Een perfecte gelegenheid om het nieuwe schooljaar af te trappen met je medestudenten. De organisatie zorgt voor live-muziek met klinkende namen en studentikoze activiteiten en attracties.

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close