FAQ

De wat?
De LSK oftewel de Leeuwarder Studentenkrant bestaat sinds september 2012 en is de ultieme krant voor studenten (dat vinden wij zelf uiteraard). Het unieke aan de Leeuwarder Studentenkrant is dat hij volledig geschreven en gefotografeerd wordt door studenten en pas-afgestudeerden. Kortom de doelgroep, dat zijn we zelf. We schrijven over dingen die we leuk vinden of waarvan we denken dat het belangrijk is om over te schrijven.

Hoe vaak wordt de LSK gedrukt?
In ons eerste jaar verschenen we vier keer, ongeveer een keer per kwartaal, maar tegenwoordig vijf keer per jaar. Hopelijk verschijnen we volgend jaar duizend keer, want we hebben nog dozen vol ideeën in de opslag staan, waar we over zouden kunnen schrijven.

Waar kan ik hem vinden? 
We hebben een oplage van 20.000 stuks, dat betekent dat er een heleboel Studentenkranten in Leeuwarden zijn. Een groot deel daarvan wordt huis-aan-huis verspreid in de wijken waar veel studenten wonen. Daarnaast ligt hij op de drie hogescholen, in veel horecazaken in de binnenstad, in de stadsbibliotheek en bijvoorbeeld bij de gemeente. Kortom wie zoekt, zal vinden. En anders moet je ons gewoon even mailen, we komen met liefde eentje brengen.

Ik kan ook megaleuk schrijven, mag ik bij jullie in de redactie?
Megaleuke schrijvers zijn vaak ook megaleuke mensen, dus dat is sowieso een pluspunt. Studenten komen en gaan, dus of er een vacature is hangt een beetje van het moment af. Reageer vooral! Stuur wat van je zelfgeschreven werk in en op het moment dat we weer op zoek gaan naar nieuwe redactieleden dan houden we je zeker in gedachten.

Doen jullie dit allemaal gratis?
Nee, maar we worden er ook geen miljonair van. Voor onze stukken en foto’s krijgen we een vergoeding, maar we doen dit vooral omdat we het ontzettend leuk vinden.

Ik heb een heel interessant bedrijf/product voor studenten en ik vind dat jullie daarover moeten schrijven.
Je mag ons altijd contacten, maar onze redactionele stukken zijn bijna allemaal volledig onafhankelijk, dus we schrijven er alleen over als we het zelf ook heel tof vinden. Wil je adverteren? Dat kan natuurlijk altijd, vul dan het contactformulier in en de uitgever laat je weten wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn die hartjes op de site?
Als je een artikel heel leuk vindt, dan kun je het hartje aanklikken, een soort liken op Facebook. Leuk he?

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close