ActueelHandigLeeuwardenVan alles

Vintage Parels

Shoppen in Leeuwarden

Het voorjaar is aangebroken en dat is om je heen goed te merken. De dagen zijn langer en de terrasjes zitten steeds vaker vol. Een ander voordeel dat de lente met zich meebrengt, is dat we ons na een
langdurige koude en regenachtige periode weer luchtiger kunnen kleden.

Als je op zoek bent naar originele kledingstukken voor een goede prijs dan kun je in Leeuwarden bij veel vintage winkels terecht. Tweedehandskleding is vaak uniek, goedkoop én duurzaam. Hieronder vind je zes hotspots waar jij vintage kleding en meer kunt scoren..

1: Kledingkast
Kledingkast vind je aan de Nieuwestad 52. Eerst verkocht eigenaresse Laura haar kleding bij Vintagemarket aan de Voorstreek. Dat was zo’n succes dat ze inmiddels haar eigen winkel heeft. Binnen ziet het er, net als alle kleding, ook vintage uit. Er hangen coole posters en een televisie uit de nineties is onderdeel van het meubilair. De collectie wordt regelmatig aangevuld, dus het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden. De kleding is (in de meeste gevallen) iets prijziger dan bij een normale kringloop. Dit is te verklaren omdat er ook duurdere merken of gewilde items verkocht worden.

2: Sylvia’s Sneupwinkel
Deze winkel is misschien niet voor iedereen bestemd. Sylvia’s Sneupwinkel hangt vol met kleding. Maar dan ook echt vol. Je moet goed zoeken, maar je kunt hier soms mooie kleding vinden voor een hele lage prijs.
Als je echt van vintage shoppen en de uitdaging die daarbij komt kijken houdt, dan is dit de winkel voor jou. Eigenaresse Sylvia is lief en helpt je graag. Ook biedt ze je (bijna) altijd iets lekkers aan, ook als je met lege
handen de winkel verlaat. Je vindt deze sneupwinkel op Bij De Put 10.

3: Regverdig
Het doel van Regverdig is om de wereld een stukje beter te maken. Bij deze winkel kun je zelf ook kleding inbrengen. De ingebrachte items worden eerst gecheckt. Als ze geschikt zijn om te verkopen dan hangen ze maximaal twee maanden in de winkel. Als er iets verkocht wordt, krijgt de inbrenger 40% van de verkoopprijs.
Naast kleding kun je hier ook terechtvoor duurzame producten die fair- en planetfriendly zijn. Je vindt de winkel
op Over de Kelders 2.

4: De Plek
De Plek vind je op Ossekop 1. Hier kun je terecht voor heel veel verschillen de items. Ze verkopen onder andere Levi’s spijkerbroeken, biker-jacks, maar ook accessoires en stickers. Net als Kledingkast heeft De Plek een groot assortiment dat vaak wisselt. Ook is er vaak sale. In het gezellige straatje hangt dan vaak een rek vol met items voor een hele goede prijs. Het is dus zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

5: Over & Weer
Over & Weer houdt zich al vanaf 1990 bezig met het aanbieden van tweedehands merkkleding. Naast een vestiging in Amsterdam is er sinds enkele jaren ook eentje in Leeuwarden. De kleding die er verkocht wordt, komt uit het hele land via Amsterdam naar de Oosterstraat. Hierdoor is er een steeds wisselend en breed aanbod van goede merkkleding. Over & Weer vind je aan de Nieuwe Oosterstraat 26.

6: Vintagemarket
Aan de Sint Jacobsstraat 39 inLeeuwarden zit nog een prachtige winkel. In dit monumentale pand kun je terecht voor kleding uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Daarnaast heb je hier ook meubels, art en design. Vintagemarket is onderdeel van Tolve Art & Design. Er is namelijk nog een grote winkel aan de Voorstreek waar vooral meubilair en woonaccessoires ver kocht worden. Je hebt hier veel mooie (design)meubels. Wel prijzig dus.

In een artikel op de site van Omrop Fryslân van 26 maart j.l wordt gesteld dat fysieke winkels die het goed doen in Leeuwarden tweedehands- of vintagewinkels zijn. Centrummanager Hayo Galema: “Het trekt met name jonge mensen. Die willen af van de ‘fast fashion’ en duurzamer winkelen. Wij zijn een van de steden in Nederland die zich op dat vlak het meeste ontwikkelen.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close