StudentenlevenVan allesVrije tijd

Lente make-over voor je studentenkamer

De lente begint en dan bloeit de natuur weer op. Een perfect moment voor nieuwe planten en bloemen. Helaas heb je daar in een studentenkamer niet altijd plek voor.
Gelukkig heeft de Leeuwarder Studentenkrant een lijstje met 5 tips om die beperkte ruimte toch leuk, praktisch en een beetje multifunctioneel in te richten.

1. Vormgeving
Voor je na gaat denken over wat voor planten en decoraties je wilt hebben, is het handig om eerst te weten wat je wil met het geheel. Bijvoorbeeld planten overal en nergens neerzetten of een soort minituintje maken en dan alles bij elkaar zetten.

In het tweede geval moet je nadenken over de plek. Dit kan een bijzettafeltje of de bovenkant van een kastje zijn, maar een ruime vensterbank werkt ook prima. Afhankelijk van waar je ze neer wil zetten, is het wel handig om vooraf uit te zoeken hoeveel zonlicht de planten die je wilt kopen nodig hebben: een dode plant is namelijk niet heel fleurig om naar te kijken.

2. Eetbare planten
Wist je dat planten niet alleen mooi, maar ook nuttig zijn? Sommige soorten kun je namelijk eten. Nou ja, verwerken in eten. Zo zijn er verschillende soorten eetbare lavendel die je kunt verwerken in een cake of smoothie. Je kunt viooltjes door je salade mixen of je eigen kruiden kweken voor een lekker theetje.
Wees wel zo verstandig om vooraf dubbel te checken of je de juiste soort hebt: planten en bloemen komen in verschillende soorten voor en je wilt er niet achter komen dat je de verkeerde hebt opgegeten.

3. Hydroponie
Gemorste potgrond maakt je kamer vies, viezigheid moet je schoonmaken en dat is niet leuk. Gelukkig hebben
niet alle planten potgrond nodig. Er zijn verschillende soorten planten die je gewoon in een vaas met water kunt stoppen: denk bijvoorbeeld aan begonia’s, philodendron of een lepelplant.
Deze stek je heel simpel: eerst moet je de aarde van de wortels spoelen, vervolgens vul je een pot of vaas tot de helft met bronwater (of kraanwater met een beetje plantenvoeding) en de plant kan er in. Het water ververs je vervolgens eens in de drie tot vier weken. Minder gedoe met ompotten én je hoeft ze niet dagelijks water te geven.

4. Recycle
Geen budget voor luxe plantenpotten en dure decoraties? Opgedroogde planten en planten die je stekt op water kun je prima in een voorwerp stoppen dat je waarschijnlijk al in huis hebt: een lege drankfles, een overbodig wijnglas of dat ene lege speciaalbier-flesje dat je niet weg wilt gooien omdat het printje zo leuk is. Blikjes werken ook, deze kun je uitsnijden met een stanleymesje en je hebt een klein potje.

5. Finishing touch
Een tuin bestaat uit meer dan alleen bloemen en planten: maak je vensterbank/tafeltje/balkon voor
de ultieme lente-vibes af met een decoratie. Ga voor de klassieker en koop een tuinkabouter of zoek een moderner alternatief. Zo koop je online, bij de tuinwinkel of lekker simpel bij de Action potjes en schaaltjes in originele en bijzondere vormen. Zo krijg je én decoratie én ruimte voor een extra plant.

Heb je een grotere plek over? Denk dan na over een klein waterornament. Leuk om te showen als je vrienden langs komen én je hebt het rustgevende geluid van stromend water binnen oorbereik. Je hebt ze in alle vormen en maten, van boeddha beeldjes tot kikkers en van simpele schalen tot watervalletjes.


.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close