HandigLeeuwardenStudentenlevenUitgaanVan alles

Skeer, maar wel een topuitje

Tips voor een goedkope avond lol

Het leven wordt alsmaar duurder en we zijn steeds vaker skeer. Gelukkig betekent dit niet dat je de hele dag thuis moet blijven. Er zijn genoeg opties om toch buiten de deur voor weinig geld een leuke dag te beleven. 

Corona lijkt gelukkig verleden tijd. De samenleving heropent zich en we kunnen weer allemaal leuke dingen doen. Het terras op, lekker uit eten gaan, festivals bezoeken en weer volop stappen in de Doelesteeg. Dit alles is goed voor ons serotonine-level (je geluks-hormoon), maar onze portemonnee vindt al deze dingen minder leuk.
Het leven wordt steeds duurder. In 2000 betaalde je slechts €1,30 voor een biertje in de kroeg. Inmiddels is de gemiddelde prijs van een biertje €3,-. En zo gaat het eigenlijk met alles waar wij studenten van houden: lekker eten en drinken, mooie kleding en leuke activiteiten.

Topavond beleefd
Ik vroeg me af of het nog wel mogelijk is om goedkoop een leuke avond te beleven. Het antwoord op die vraag is absoluut ja. En dan niet thuis met je vrienden gezellig bordspelletjes spelen, maar ook buiten de deur.

Samen met mijn drie huisgenoten heb ik een topavond beleefd. We hebben heerlijk gegeten en allemaal nostalgische spelletjes gespeeld. Zo hebben we gebowld, gepoold, ge-airhockeyd én gebasketbald. Let op; hier komen de tips.

Feestmaal voor €1,80
Om van een lekker gerecht te genieten, hoef je echt niet naar een luxe restaurant. Ik eet iedere week een avondje samen met mijn huisgenoten. Wanneer we allemaal op ome Duo zitten te wachten, wordt het een goedkope maaltijd. Don’t worry, we eten niet alleen stokbrood als avondeten, we koken dan een goedkope pasta. Deze keer op het menu: spaghetti carbonara, een echt Italiaanse klassieker. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig, waarvoor ik bij de Jumbo Hoeksterend in totaal slechts €7,25 kwijt was. Gedeeld door vier kom je dan op een bedrag van €1,80 uit. Voor minder dan twee euro heb je een maaltijd die vult én het is ook nog eens superlekker. Het enige wat je nodig hebt, is spaghetti, drie eieren, Parmezaanse kaas en spekjes. Ik ben geen Italiaan, dus wordt niet boos op mij als dit niet het traditionele spaghetti carbonara-recept is, please.

Old school game night
Thuis dineren is hartstikke gezellig, maar je wilt ook de deur uit. Wist je dat het op dinsdag- en donderdagavond
studentenavond is bij bowlingcentrum De Grote Keizer? Op die avonden kun je voor slechts drie euro (!!!) per persoon een uur lang een baan reserveren. Een reservering maak je gemakkelijk online, de enige voorwaarde is dat je met minimaal vier personen komt bowlen.

Zeven biertjes € 12,50
Ook al ben je skeer, je wilt na afl oop wel een koud tapbiertje. Bij De Grote Keizer kun je ervoor kiezen om een kan bier te bestellen. Dat kost maar €12,50 en je haalt er zeven biertjes uit. Wil je het echt low-budget houden, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om thuis al de nodige drankjes te drinken, zodat je dit niet bij De Grote Keizer hoeft te doen. Scheelt weer in de portemonnee.

Gamen voor een euro
Na het bowlen zijn er genoeg andere activiteiten te doen. Je kunt poolen, basketballen en airhockeyen voor één euro per game en boksbal slaan voor een halve euro per game. Voor €10,- hebben mijn huisgenoten en ik nog een uur fanatiek gegamed.

Uit voor een prikkie
Uiteindelijk hebben wij per persoon voor maar €13,55 gedineerd, gedronken, gebowld en gegamed: Diner €1,80, biertje €3,50, bowlen €6,25 en gamen €2,50. Het is dus anno 2022 nog steeds mogelijk om goedkoop een leuke avond te beleven met je vrienden, ook buiten de deur!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close