ActueelOpmerkelijkPersoonlijkVan alles

Helweek zet je leven positief op de kop

Helweek maakt je efficiënter
De helweek is bedacht door Erik Bertrand Larssen, een ex-militair uit Noorwegen. Het is dan ook iets dat wordt ingezet voor militairen. Erik heeft daarnaast een versie gecreëerd die voor iedereen toepasbaar in het dagelijks leven is. Het idee is dat je jezelf één week lang fysiek en mentaal zo veel mogelijk pusht en zo productief mogelijk probeert te zijn.
Je kunt een helweek overal en altijd uitvoeren. Het helpt wel als je in een drukke periode zit en in de knoei komt met je planning. Door de helweek ga je namelijk efficiënter met je tijd om en merk je dat je veel meer gedaan krijgt dan normaal.

Een andere reden om een helweek te doen, is om een keer het verschil te maken. Kijk eens naar je leven en de weken die voorbijvliegen. Waarschijnlijk sta je elke dag rond dezelfde tijd op, ga je naar school, doe je af en toe wat sociaals en ben je best tevreden met hoe je leventje is. Maar wat als je de kans krijgt om die cirkel te doorbreken? Wat als je jezelf motiveert om één week echt al je doelen te behalen? Niet uitstellen, gewoon volledig knallen. Waarom niet? Het is maar één week van je hele leven. Eentje die je gegarandeerd zult onthouden.

Elke dag om 05.00 uur op
Goed, nieuwsgierig geworden? Laten we kijken naar hoe mijn helweek verliep. Het is de bedoeling dat je het boek dat Erik hierover heeft geschreven ongeveer drie weken van tevoren gaat lezen. Dit om te snappen waar een helweek vandaan komt, hoe het werkt, de opdrachten voor te bereiden en motivatie op te bouwen. Elke dag in de week staat namelijk een onderwerp centraal waar je je focus op zult leggen. Het is handig als je van tevoren weet hoe het werkt.
Er is een aantal regels waar je je aan moet houden: Je begint op een maandag om 05.00 uur en eindigt zondag om 22.00 uur. Je staat elke dag om 05.00 uur op en je gaat om 22.00 uur weer naar bed. Je sport elke dag en eet gezond. Je maakt van tevoren een weekplanning. Je weet precies wat je elke dag moet doen en je voert ook de dagelijkse opdrachten uit. Tijdens je werk- of schooluren gebruik je dan ook geen social media en let je op je houding en focus. Daarnaast besteed je extra aandacht aan je uiterlijk en ben je extra goed voor je omgeving. Als laatste, niet schrikken, op donderdag slaap je niet. Dat is de opdracht voor die dag van de week. Woensdag om 05.00 uur sta je op, en vrijdag 22.00 uur ga je weer op bed.

Fucking trots op mijzelf
Je denkt nu vast: dat kan niet gezond zijn, ik ben niet gek. Ik wel, en ik kan nu zeggen dat ik 41 uren wakker ben geweest. 41 uren actief hebt gewerkt aan verschillende taken en dat ik in staat ben om mezelf te pushen. Ik weet nu dat mijn lichaam veel meer aan kan dan ik dacht en dat ik kan sporten na 26 uren wakker te zijn geweest. Ik kan nu zeggen dat de tijd voorbij vloog, dat het supervet was en dat ik fucking trots ben op mezelf.
Bovenstaande regels zijn volgens het boek noodzakelijk om een geslaagde helweek te hebben. Naast deze
doelen had ik nog een aantal persoonlijke doelen opgesteld, zoals helemaal geen social media gebruiken, elke dag reflecteren en een keer koud douchen. Ik hoop dat ik je niet volledig heb afgeschrikt en kan me heel goed voostellen dat dit voor velen helemaal kut klinkt. Maar: hoe kun je dit bepalen zonder het te proberen? Ik heb me misschien wel nog nooit zo goed gevoeld. Terwijl ik dit schrijf, krijg ik kippenvel. Ik vraag me zelfs af waarom ik er niet nog eentje plan.

Verandering in gewoontes Ik liep elke ochtend met een big smile en het nummer “The eye of the tiger” in mijn oortjes naar de sportschool. Ik lachte mezelf uit toen ik om 05.30 uur aan het hardlopen was en er ook nog plezier in had, dat had ik echt nooit verwacht. Ik kwam eindelijk aan dingen toe die ik al maanden had
uitgesteld en ervaarde geen stress, want ik had zeeën van tijd om alles te doen. Ik geloof erin dat dit voor
iedereen superwaardevol kan zijn.
Mijn helweek heeft tot verbazingwekkende inzichten geleid. Het bracht een verandering in gewoontes die ik nog steeds dagelijks toepas. Heb ik je enthousiast gemaakt? Voel je vrij om contact met me op te nemen, via [email protected] Ik help je graag

O

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close