ActueelLeeuwardenStudentenlevenVan alleswonen

Tips voor een geslaagde kamerjacht

Ben jij net als vele andere studenten op zoek naar een kamer in Leeuwarden? We got you! We hebben zeven studentenhuizen gevraagd hoe jij opvalt tussen al die andere studenten na het sturen van een berichtje of tijdens een hospi.

Hier vind je studentenkamers
Vergeleken bij andere steden heeft Leeuwarden relatief veel kameraanbod. Laten we daarom beginnen met de plekken waar jij het aanbod van gezellige kamers kunt vinden! Schrijf je in bij verschillende sites om een gevarieerd kameraanbod te zien.
Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Kamernet, Kamerstunt, Huurstunt, Huurzone, 123wonen en Direct Wonen. Daarnaast zetten heel veel studentenhuizen een oproep in verschillende Facebookgroepen. Word bijvoorbeeld lid van Leeuwarden Housing Market, Studentenkamers in Leeuwarden en Room rent/kamer verhuur Leeuwarden. Deze oproepjes bestaan vaak uit een leuk verhaaltje waarin uit de doeken wordt gedaan waar het huis naar op zoek is. Je krijgt een mooi inkijkje door de geplaatste foto’s van het huis en de kamer. Op deze manier kun je direct contact zoeken met jouw toekomstige huisgenoten en alvast stiekem een kijkje nemen op hun eigen accounts.

Direct een berichtje sturen? Wacht!
Je hebt besloten om te reageren op een kamer. Hoogstwaarschijnlijk ben je niet de enige. Hoe val je nou op tussen al die berichtjes van kamerzoekenden, of bij een hospi? Gaat het er om dat je zo snel mogelijk een adje kunt trekken? Dat je bepaalde merkjes draagt? Of is je innerlijk juist heel belangrijk? Dat heeft de Leeuwarder Studentenkrant voor je uitgezocht!

10 studentenhuizen delen hun tips
Huize Kwartel –
“Het eerste berichtje zien wij als een eerste indruk, maar het bellen of fysieke afspreken geeft een échte indruk. Bij het schrijven stuurt iedereen: hoi, ik ben die en die, ik ben zo oud en mijn hobby’s zijn dat en dat. Of: ik hou van feesten maar kan ook rustig iets zelf doen. Wat iemand uniek maakt, is een berichtje dat echt laat zien wie je bent. Daarnaast zijn foto’s chill! Emojis zijn ook altijd tof in een berichtje omdat je dan ook de ‘vibe’ van het bericht mee krijgt. En we vinden vanzelfsprekend een echte ontmoeting belangrijk! Zie het gewoon lekker als een gesprek met je vrienden/vriendinnen in plaats van een sollicitatiegesprek. Dan val je al enorm op! Vertel desnoods een leuk dronken verhaal van de avond ervoor. Durf ook dingen aan de mensen te vragen waar je hospiteert.”

CLUB 36 –
“Om er bij ons uit te springen? Lekker jezelf, spontaan en creatief zijn in het geven van
antwoorden. Iedereen heeft wel antwoord op vragen als ‘wat voeg je toe aan het huis?’. Dan krijg je van die standaardantwoorden, zoals: ik kan koken, ik ben gezellig, ik hou van spelletjes. Maar wij hopen stiekem dat er iets uit komt wat je niet vaak hoort of in ieder geval geen sociaal wenselijk antwoord is.”

Villa 40a –
“Wij vinden het vooral belangrijk dat iemand zichzelf is en niet te veel eist van ons. Een berichtje waar alleen in staat dat je van drankjes & dansjes houdt en netjes bent, springt er voor ons niet uit. Wij vinden het veel leuker als het gewoon spontaan, origineel en oprecht is. Artistieke en positieve mensen maken ons vaak erg enthousiast.”

Huize Koetje –
“Als wij een hospi organiseren letten wij er op hoe iemand overkomt en of er een klik is. Wij als bewoners hebben vaak heel snel door of iemand matcht met ons. Tussen alle geschreven berichtjes vinden wij het lastig een selectie te maken aangezien je dan nooit echt weet hoe iemand is. Wij willen dan weten wat iemand zoekt in een studentenhuis.”

Het paleisje aan de Wollegaast –
“Wij letten vooral op de privéberichten! Hoe mensen hierin overkomen, hoe ze zichzelf voorstellen, welke informatie ze geven en het allerbelangrijkste voor ons natuurlijk: waarom ze onze gezellige crew willen versterken! Foto’s en video’s vinden wij ook altijd leuk! Tijdens de hospiteeravond vragen wij altijd om een drankje mee te nemen dat bij ze past of waar ze een verhaal over hebben!”

Sha –
“Wanneer je een berichtje stuurten hierin leuk over jezelf vertelt, mag je bij mij eigenlijk al gelijk op de koffie komen. In het echt zie ik pas hoe een persoon overkomt, dus daar hecht ik veel meer waarde aan. Wanneer ze beschaafd, serieus geïnteresseerd en vriendelijk overkomen, ben ik blij.”

Eline –
Wij hebben voor onze hospiteeravond de mensen uitgekozen die enthousiast waren over de kamer en die in hun berichtje ook wat over zichzelf vertelden. Tijdens het hospiteren letten wij er op of iemand sociaal, netjes en gezellig is. Maar vooral of er een klik is en of wij diegene ook echt bij ons in huis zien wonen.”

Dus, hoe val je op bij het zoeken naar een kamer?
Het is vooral belangrijk dat je écht jezelf bent en dat ook zo laat zien. Om een goeie, eerste indruk te maken is het belangrijk om een persoonlijk berichtje te sturen. Met een foto of video scoor je extra. Vertel iets meer dan alleen je naam, leeftijd en dat je van dansen en drankjes houdt. Word je uitgenodigd op een hospi? Relax! Doe alsof je op bezoek gaat bij vrienden, laat zien waarom jij zo goed past binnen het plaatje en (nogmaals) wees helemaal jezelf.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close