LeeuwardenPersoonlijkSPORTVan alles

GA VOOR EEN HOT GIRL SUMMER

 Hot girl summer is ook dit jaar weer een trend op Tiktok. Wat betekent hot girl summer voor jou? Draait het om het flaneren op het strand met het perfecte lijf? Of gaat het er juist om dat jij lekker in je vel zit? De fans van Megan Thee Stallion hebben hot girl summer in het leven geroepen. Met andere woorden; deze zomer je beste leven ooit leiden. Maar hoe zorg je ervoor dat jij je honderd procent jezelf voelt en daardoor alles uit de komende zomer kunt halen? Arjen de Boer krijgt deze vraag regelmatig voorgelegd. Hij is expert op het gebied van sport en vitaliteit en oprichter van BootyLab Nederland. Hij coacht al zo’n tien jaar dames die fysiek en mentaal zelfverzekerd willen worden om zo meer uit het leven te halen.

Helpen groeien
“Mijn werk is het allerleukste dat er is, omdat ik letterlijk en figuurlijk in de positie zit dat ik impact kan maken op iemands leven. Als coach en trainer wil je een ander helpen groeien om meer uit het leven te halen. De positieve reacties en de dankbaarheid die je terugkrijgt zijn onbetaalbaar.”

Voldoen aan het perfecte plaatje?
“95% van alle dames vertellen mij tijdens de intake dat ze wat kilo’s willen verliezen en spieren willen opbouwen. Vervolgens stel ik de vraag: hoe belangrijk is die wens voor je op een schaal van 0-10 en wat maakt die wens zo belangrijk? Dan blijkt die wens vaak helemaal niet zo belangrijk als van tevoren gedacht. Meestal willen ze zelfverzekerder en autonomer in het leven staan. Die paar dagen per jaar dat je met vijf kilo minder in bikini op het strand staat is natuurlijk heel fi jn, maar uiteindelijk is dat niet waar het leven om draait. Het gaat uiteindelijk
om het leiden van een zinvol en autonoom leven waarin je doelen nastreeft die voor jou echt de moeite waard zijn.”

Krachtig en gelukkig in het leven staan

“Zo heb ik een dame gecoacht die in eerste instantie aangaf te willen afslanken omdat ze dacht aan een bepaald plaatje te moeten voldoen. Maar eigenlijk vond ze dat zelf helemaal niet belangrijk. Ze wilde vooral meer regie en balans in haar leven en van haar negatieve zelfbeeld af. Inmiddels is ze geen kilo afgevallen, maar staat ze wel krachtig en gelukkig in het leven. Het sporten helpt haar ondertussen wel om met meer energie haar doelen te bereiken.”

Opdracht om jezelf  te leren kennen
“Om helemaal jezelf te zijn, denk ik dat je eerst goed moet weten wie je bent. Ga na waar je goed in bent en welke waarden je wilt nastreven. Daarnaast is het zo belangrijk dat je leert van jezelf te houden zoals je bent. Om te weten wie je bent heb ik een handige opdracht. Een eerste stap richting hot girl summer! Verzin honderd levensdoelen en verdeel ze onder in zelfgemaakte categorieën, bijvoorbeeld: persoonlijke ontwikkeling, familie, gezondheid, noem maar op. Noteer achter elk levensdoel op een schaal van 0-10 een cijfer: hoe belangrijk is dit voor je? Doordat je deze levensdoelen moet formuleren ga je automatisch anders nadenken, wat gaat leiden tot supermooie doelen die je leven gaan verrijken. Vervolgens kun je starten met de tien belangrijkste levensdoelen, maak daar een realistisch plan voor. Ik ben benieuwd hoeveel fysiek gerelateerde doelen er in jouw top 10 staan. Waarschijnlijk minder dan je van tevoren had gedacht.”

Grenzen verleggen

“Sporten, en met name krachttraining zorgt, voor een fitter lichaam. De energie die je hiervan krijgt, straal je uit en heeft automatisch invloed op andere dingen in je leven. Ook zorgt krachtraining ervoor dat je mentaal sterker wordt omdat je grenzen leert verleggen. Net als in het leven moet je grenzen verleggen om als mens te groeien. Bij BootyLab helpen we dames fysiek, mentaal en emotioneel grenzen verleggen zodat ze zich zelfverzekerder voelen en dus meer zichzelf kunnen zijn.”

Ga voor een hot girl summer
Arjen de Boer geeft genoeg stof om over na te denken. Op het eerste gezicht willen mensen vaak een dikkere kont, een strakkere buik of gespierdere armen. Maar uiteindelijk zit geluk vanbinnen. Iedereen verdient het om zichzelf te zijn en zelfverzekerd van de zomer te genieten. Je zult zien dat je maximaal kunt genieten van alle feestjes, vakanties en andere leuke dingen die je deze zomer gaat doen als de basis goed zit. Wie weet brengen jouw levensdoelen je het juiste inzicht om je leven te verrijken. Want uiteindelijk wil je natuurlijk niet alleen een hot girl summer, maar een hot girl life!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close