OpmerkelijkPersoonlijk

LWD ink

Drie tattoo’s waarvan eentje werd gezet toen ze pas vijftien was: meet Amber Hoogeveen, drieëntwintig jaar oud en net met vlag en wimpel afgestudeerd.

Een
“Toen ik vijftien was, nam mijn zus een tattoo. Ik had een navelpiercing, maar wilde ook heel graag een tattoo. De eigenaren van de sportschool waar ik op kickboksen zat, hebben ook een tattooshop en daar kon ik hem wel laten zetten. Op één voorwaarde van mijn ouders: ik mocht een tattoo, maar dan moest ik wel mijn navelpiercing eruit halen. Zo gezegd, zo gedaan en nu heb ik een zonnetje met een klavertje vier erin. Het heeft niet echt een betekenis, ik vind hem gewoon leuk.”

Twee
“Deze tattoo heb ik laten zetten toen ik negentien was en heeft voor mij een speciale betekenis. Ik had deze tattoo al eens ergens anders gezien, maar dan met bloemen en ik wilde graag sterren. Al mijn tatoeages heb ik laten zetten bij dezelfde shop in Heerenveen. De tatoeëerder had een schets gemaakt, met wel veertien sterren. Dat was me net iets te veel. Ik heb uiteindelijk vier sterren laten zetten. Een staat voor mijn vader,  een voor mijn moeder, een voor mijn zus en een voor mijzelf.”

Drie
“Op stap kwam ik een meisje tegen dat ook een tattoo had. Het type letters vond ik heel mooi en ik vroeg aan haar welke taal het was. Het bleek Tibetaans te zijn. Toen heb ik mijzelf voor mijn eenentwintigste verjaardag een cadeautje gegeven: het woord liefde, in het Tibetaans, aan de onderkant van mijn bovenarm. Liefde is belangrijk, onder andere voor mijn vrienden en voor mijn familie.”

Vier
“Het is zeker een verslaving. Ik heb laatst iets nieuws gelezen over coloursplash tattoos, dat is met heel veel kleuren. Zeker een idee voor nummer vier. Ik vind het belangrijk dat tatoeages op plekken zitten waar ze niet altijd zichtbaar zijn, zo krijg je nooit problemen met je werk. Er zijn natuurlijk altijd mensen die het niet weten te waarderen, hoewel de vooroordelen wel steeds minder worden.”

Door: Nicky van Veenhuizen
Fotografie: Afke Manshanden

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close