Studentenleven

Hoi sjaars

Woehoe, je gaat eindelijk op kamers! Vanaf het moment dat je wist dat je geslaagd was voor je havo- of vwo-examen heb je al duizenden hersencellen verzopen op Chersonnisos, Salou of casual bij je ouders op de bank. Maar nu is de zomer voorbij en je staat aan de vooravond van de mooiste tijd van je leven. Die komt je niet aanwaaien: je moet er zelf wat van maken. Hier een paar tips van onze redactie!

Toerist in eigen stad!
Leeuwarden wordt pas “jouw”stadje als je er ook daadwerkelijk wat over kan vertellen. Ga voor de toeristische trekpleisters van deze prachtige stad: bezoek op vrijdag de markt op het Zaailand, beklim en beklauter de Oldehove en vaar rond op de praam, waar je wordt getrakteerd op historische feitjes en info over het mooie Leeuwarden. Zo kun je je ouders afleiden met triviale kennis over Leeuwarden op het moment dat zij het onderwerp “studievoortgang” aansnijden.

Blijf de weekenden.
We voelen je comfortzone: je gaat op vrijdag (het liefst nog donderdagavond) al naar het ouderlijk huis. Je kleding wordt weer gewassen, je krijgt ’s ochtends een keer iets anders dan die goedkope afbakbroodjes met budget plakken kaas en je ziet je vrienden weer die je al wel zes dagen hebt moeten missen. Blijf voor de verandering een keer een weekend in het mooie LWD, pak een goede vrijmibo en zoek medestudenten die ook in het weekend blijven. Hoef je tenminste niet op vrijdagmiddag al met tegenzin aan zondagavond te denken: een half uur op je bus wachten die je enige aansluiting is. Het is ook heerlijk tot rust komen na zo’n intensieve week studeren, stappen en  colleges volgen.

Andere avonden stappen.
Niet dat we jou aan willen sporen tot overmatig stapgedrag of daarbij horend drankgebruik, maar ga eens op stap op andere avondjes. Een maandag bijvoorbeeld. Cheap cocktails bij Mango en de helft minder van je geld kwijt bij Shooters! Op de woensdag is het een en al gezelligheid zonder al te veel drukte en in het weekend kom je ook nog in touch met de lokale bevolking die er massaal op uit trekt om een dansje te wagen in de Doelesteeg. Voor de hotello’s of studenten met een horeca-bijbaantje: kom eens op zondagavond al naar huis en pak een horeca-avondje mee bij de Ouwe Stoep!

Daghap
Thuis kookte je moeder met liefde een AVG’tje voor je, maar nu zijn de tijden veranderd. Je moet zelf koken. Na een aantal weken pizza en alle verschillende vormen van pasta of wraps naar binnen te hebben gewerkt, ben je inspiratieloos. Het kleine beetje Jamie Oliver heeft inmiddels je ziel ook verlaten en je smaakpapillen liggen hersendood op de Intensive Care. Onze tip: ga daghappen! Voor minder dan €10,- heb je al een heerlijk stukje vlees of vis op je bordje liggen, met garnituur en een verfrissend drankje naar keuze bij een Yserman, Onder de Kelders of Spinoza!

Leeuwarder IKEA
Nog op zoek naar dat laatste meubelstuk dat jouw nieuwe paradijsje helemaal af maakt? Of een studentikoze tweewieler zodat je op die vroege ochtendjes nog even kwartiertje extra kunt blijven liggen? Neem eens een kijkje op de Facebook-pagina ”Leeuwarden’s First Online Garage Sale”. Voor de laagste prijzen vind je op deze IKEA kringloop alles wat jouw studentenhartje begeert. Magnetrons, matrassen en lattenbodems; je kunt het allemaal meenemen voor twee tientjes!

Écht geen cent meer te makken of wil je gewoon heel graag van dat afzichtelijke bijzettafeltje af dat je voor je uitzet hebt gekregen? Ga even snel naar “Leeuwarden’s First Online Garage Sale –  The Giveaway Edition”: geheid succes, aangezien er altijd wel Chinezen zijn die dit soort spullen verzamelen.

Nou hup, maak wat van je studententijd in het mooie Leeuwarden!

Door Jordi van den Bosch

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close