HandigVrije tijd

S.O.S. Koffer inpakken 

Efficiënt zonder cent

Je kent het vast wel. Je gaat op vakantie, je hebt een te klein koffertje waar geen meuk in pastmaar je hebt wel veeeuuuul te veel kleding, zonnebrillen, shampoo en andere ellende. Tsja, thuislaten is vaak geen optie en dus komt Mirjam met een paar hele goede tips. Jottem! 

Tekst: Mirjam Landman // Fotografie: Lisanne van der Ploeg   

Een paar jaar geleden vloog ik met een super goedkopeellendige vliegmaatschappij en ik had veel spullen die ik mee wilde nemen. Helaas paste het niet in mijn kleine koffer en dus nam ik stiekem een grotere mee. Slecht plan. Bij die goedkope maatschappijen letten ze dus extra goed op de grootte van je bagage. Mijn koffertje was in hun ogen veel te groot (in die van mij alsnog veel te klein) en dus moest ik ter plekke 90 euro aftikken. Wil je niet. Ik wilde ook niet met een duurdere maatschappij vliegen, dus heb ik een aantal tips voor mezelf bedacht. Ik deel ze graag met jullie.  

  1. Stop je spullen in plastic zakken en zuig ze vacuüm. Ideaal, echt!  
  2. Maak rolletjes van je kleding, dit neemt minder plek in dan als je het er gewoon maar in tyft.  
  3. Koop in plaats van grote flessen shampoo een shampoobar. Ook kun je je douchegel vervangen voor een stuk zeep. Het ruikt echt heerlijk en je kunt ze gewoon bij de Lush kopen.  
  4. Knoop je schoenen vast aan je tas of koffer. Ziet er stoer uit, het oog wil ook wat natuurlijk.  
  5. Als je met het vliegtuig gaat, ga dan als een oempaloempa het vliegtuig in. Dat wil zeggen, doe al je kleren in laagjes over elkaar heen. Zo heb je wel al je kleding mee, maar kost het geen ruimte in je bagage.  
  6. Kijk je reismaatje lief aan en vraag of je bij hem of haar nog wat spullen kwijt kunt.  
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close