ActueelFestivalsVrije tijd

Kies voor Friese festivalzomer

Komend zomerseizoen kun je als festivalganger in Friesland je hart weer ophalen. Of je nu fan bent van rock, hiphop of pop, voor iedere muziekliefhebber is er wat te vinden. Of doe eens iets anders, ga voor klassiek.

Beachrockers Festival St. Nicolaasga 30 juni en 1 juli
Het duurt dan wel een half uur voordat je op je bestemming bent, maar dat is het meer dan waard. Het Beachrockers Festival in Sint Nicolaasga, of zoals het in de volksmond luidt: Sint Nyk. Op 30 juni en 1 juli zetten grote namen zoals Donnie en Bilal Wahib het recreatiepark De Ulesprong volledig op zijn kop. Naast deze bekende troeven uit de festivalwereld wordt er ook rekening gehouden met de Xennials onder ons. De organisatie zet namelijk een 90’s podium neer, waar toppers van het gouden decennium zoals Paul Elstak en Vengaboys zullen optreden. Het festival doet zijn naam alle eer aan. Mocht je helemaal genoeg hebben van de zwetende kudde feestgangers dan loop je naar ‘the beach’. Daar is altijd een verkoelende uitweg op of in het water.

MadNes Festival, Ameland, 30 juni – 2 juli
Al een vakantie geboekt naar onze door Unesco bekroonde Waddeneilanden? Zo niet, dan zou ik het toch overwegen om van 30 juni tot en met 2 juli een weekend naar Ameland te gaan. De naam MadNes zegt het al: het festival vindt namelijk plaats bij Nes. Het is een combinatie van surfen, skaten, muziek en duurzaamheid. Ruim 45 bands en dj’s, waaronder Jett Rebel, wagen de overtocht om iedereen muzikaal te vermaken. Daarnaast mag een muzikale attractie expliciet benoemd worden: Bamischijf Alle Sausjes. Drie Amelander vrienden (met een voorliefde voor bamischrijven) draaiden al jaren los van elkaar op allerlei feesten op de vaste wal. Kortgeleden besloten zij de handen ineen te slaan om dit magistrale dj-collectief te vormen. Zaterdag 1 juli zorgen zij dat de BaroNes geen saai moment zal beleven.

Sneekweek, 4 – 10 augustus
De 86e Sneekweek mag niet onbenoemd blijven. Of het een festival is, valt nog over te twisten, maar het mag niet ontbreken op de lijst van festiviteiten in Friesland. Van 4 tot en met 10 augustus zullen grote groepen jongeren zich volgieten in DE zeilstad van Nederland. Een zomercarnaval in het ‘nuchtere’ Friesland. Bezoekers aan de Sneekweek kunnen los bij de kermis, de muziekterrassen en het straattheater. En dat tot laat in de avond uit het dak gaan op één van de muziekpleinen met een programmering in verschillende muziekgenres.Veel informatie over bands en artiesten moet nog volgen. Daarom is het goed om deze ontwikkelingen in de gaten te houden via sneekweekfeest.nl

Into The Great Wide Open, Vlieland, 31 augustus – 3 september
Nog een waddenfestivalweekend. Ditmaal een aanbeveling voor ‘Into The Great Wide Open’ op Vlieland. Het festival weet elk jaar weer duizenden bezoekers te trekken. Als je het affiche bekijkt, dan is de kans groot dat er geen belletje gaat rinkelen. En dat is juist zo mooi aan dit festival. ITGWO is, naast bijvoorbeeld hiphop zwaargewicht Sticks, een podium voor beginnende artiesten die hun kans grijpen om door te breken. Ook heeft het festival een ‘kolderprogramma’ boordevol kunstprojecten en creatieve activiteiten voor de 8+ kinderen. Dus neem een keer je neefje of nichtje mee. Wist je dat ITGWO op Eurosonic Noorderslag een IJzeren Podiumdier won? Het festival leverde een indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid. En dat blijven ze doen. Ook dit jaar is ITGWO een proeftuin en aanjager voor sociale duurzame transitie. De organisatie streeft ernaar om een Circulair en Klimaatpositief festival te worden.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close