UitgaanVan alles

ESTHER VAN SHOOTERS LEKKERSTE BARTENDER 2023

Meer dan 2200 keer gestemd!

Maart 2020 was Robin van Bar Sybs de laatste Lekkerste Bartender van het Jaar. Nu, na drieënhalf jaar, hebben we eindelijk een nieuwe winnaar. De strijd was al voor de nominatie een onderwerp van gesprek. En dan hebben we het vooral over de Doelesteeg. We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor het (fanatieke) meedoen. Feestcafé & Club Shooters gaat er met de winst vandoor, want Esther is bekroond tot Lekkerste Bartender 2023! We verrasten Esther met een kroon, slingers, heel veel toeters en een camera. Niet alleen om haar te feliciteren, maar ook om haar te interviewen. Want de Leeuwarder Studentenkrant wil natuurlijk alles van haar weten.

Op de plaatsen 2 en 3 zijn Amke van de Café Ouwe Stoep en Kimberly van bar Sybs geëindigd!

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Esther, 21 jaar en werk inmiddels al tweeënhalf jaar bij Shooters. Tegenwoordig ben ik fulltime in dienst. Ik werk bijvoorbeeld twee dagen op kantoor en drie nachten achter de bar. Hiervoor heb ik aan de Middelbare Hotelschool gestudeerd. Dit vond ik erg leuk. In mijn vrije tijd ben ik, net als met mijn werk, graag onder de mensen. Ik doe bijvoorbeeld vaak drankjes met vriendinnen, collega’s en medewerkers van andere kroegen. Naast mijn werk in de nachthoreca ga ik ook graag zelf op stap. Van terrassen bij Fellini naar Shooters en van Shooters weer naar de Doelesteeg. Ik ben echt een nachtmens.”

Had je verwacht dat je zou winnen?
“Nee, totaal niet. Ik vond het heel leuk om van vrienden en familie te horen dat ze op me hadden gestemd. Ook waren er mensen in de kroeg die erover begonnen of ernaar vroegen. Ik vond het vooral heel leuk om mee te doen, het voelde voor mij niet als een wedstrijd.”

Hoe heb je campagne gevoerd?
“Shooters had een hele stomme video gemaakt met heel veel lelijke foto’s van mij, waarin ze onze Instagramvolgers vroegen om op mij te stemmen. Hier was ik eerst iets minder blij mee, maar uiteindelijk kon ik er wel om lachen. Ik heb op mijn eigen Instagram met normale foto’s gepromoot, dit vond ik erg leuk om te doen. Vooral omdat ik herkend werd door de mensen aan de bar.”

Ga je je na deze winst anders gedragen?
“Nee, ik blijf de gekke Esther die zingt en meeschreeuwt op Nederlandse nummers. Ik ga niet uit de hoogte doen, maar blijf liever lekker mezelf.”

Hoe ben je achter de bar beland?
“Na de coronaperiode was ik achttien en mochten we weer op stap. Toen kwam ik ook voor het eerst in Shooters. Ik kom oorspronkelijk uit Harlingen, waar maar één kleine club is. Shooters is een grote club met twee verdiepingen en veel nieuwe mensen. Het personeel viel me gelijk op. Het sprak me erg aan hoe iedereen een feestje maakte achter de bar. Hierdoor voelde ik me erg welkom en was ik eigenlijk gelijk verkocht. Het leek me dan ook leuk om bij Shooters te werken.”

Wat is het leukste aan je baan?
“Het leukste aan mijn baan is het personeel. Toen ik hier kwam werken woonde ik nog niet zo lang in Leeuwarden. Ik heb heel veel leuke mensen ontmoet. Ook buiten Shooters is het leuk dat alle medewerkers van verschillende kroegen elkaar kennen en goed zijn met elkaar. Dit is erg gezellig, zowel achter de bar als op de dansvloer. Naast het personeel vind ik de gekkigheid het allerleukst. Niks is te gek, alles is goed. Je kan echt helemaal jezelf zijn.”

Wat is het grappigste wat je hebt meegemaakt achter de bar?
“Ik heb zoveel grappige dingen meegemaakt dat ik echt even goed moet nadenken. Ik stond een avond achter een andere bar dan normaal. Bij een incident moest ik de portier oproepen. In paniek en uit gewoonte riep ik de portier naar de bar waar ik normaal gesproken sta. Direct daarna riep ik een andere bar om. Het duurde me te lang dus stuurde ik ze naar boven en pas daarna riep ik de goede bar om. Portiers kwamen in grote getale bezweet en buiten adem aan bij de goede bar en zelfs toen durfde ik commentaar te leveren dat het wel erg lang duurde. Het was erg grappig omdat ik helemaal niet doorhad wat ik allemaal verkeerd deed.”

Welke openingszin heb je het vaakst meegemaakt achter de bar?
“De openingszin die ik iedere zaterdag, meerdere keren hoor is: Mag ik twee Berenburg Cola en je nummer? Daarnaast krijg ik vaak shotjes aangeboden met de vraag wat mijn Snapchat is. Dit kan creatiever hè?”

Hoe wil jij je fans bedanken? “Ik wil natuurlijk iedereen bedanken
die op mij heeft gestemd. Maar vooral de mensen die mij zelfs na het zien van mijn lelijkste foto’s de Lekkerste Bartender 2023 vonden. Cheers to that!”

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close