Studentenleven

Rosé Revue

Uit de bocht met bogt

Lome dagen in de zon, geen colleges en lekker op vakantie: het genot dat zomervakantie heet. Voor de mensen die willen genieten en met wat minder genoegen nemen is er nu de LSK Rosé Revue. Er worden 5 verschillende rosé’s getest, waarvan de maximale prijs €3,00 is. De cijfers kunnen variëren tussen een 1 en een 5,5, ofwel, de studententien.

Door: Abel Hoekstra // Fotografie: Lisanne van der Ploeg

Albert Heijn: Sarmentino Rosé. Verenigde Staten. Druif: niet vermeld (Zinfandel volgens de bon). 2018. €2,99
Een verdacht zoete duft stijgt op uit deze kleurige Amerikaanse wijn. De zoetzure afdronk heeft weinig met wijn te maken. De smaak lijkt meer op ranja dan op wijn. De kater is gegarandeerd. Deze wijn mag je laten staan.

1,75/5,5

Lidl: Cimarosa Rosé. Zuid Afrika, Westkaap. Druif: Cuvée. Geen jaar. €2,99
De meest raadselachtige wijn uit de test. Cuvée is namelijk helemaal geen druif. Hij smaakt zoals hij ruikt, niet best. Hints van vruchten uit blik. Zoete smaak en afdronk met een akelig tekort aan diepgang en een overschot aan zoetigheid. Een spijtige verspilling van druiven, als deze wijn überhaupt van druiven gemaakt is.

1,85/5,5

Aldi: Charette Merlot Rosé. Frankrijk, Pays doc. Druif: Merlot. Geen jaar. €2,99
Deze rosé heeft een korte afdronk en eindigt licht bitter. De smaak is een beetje waterig, maar heeft ondanks dat hints van bosvruchten en bramen. Tip: het maagzuur dat na deze wijn je keel tegemoet komt vereist een doosje Rennie.

3,25/5,5

Hema: Huiswijn Rosé. Spanje, Cariñena. Druif: Garnacha, Tempranillo, Mazuelo. Geen jaar. €3,00
Bijna zo rood als het rood van het kruis op de vlag van Zaragoza, de Spaanse provincie waar deze wijn vandaan komt. De smaak van frambozen, kersen en aardbeien maken deze wijn tot goedkoop genieten. De ronde afdronk kan worden geproefd uit een glas, of direct uit de fles, het maakt niet veel uit.

3/5,5

En dan de winnaar: Jumbo: Sonrisa Rosado Bobal. Spanje, Utiel Requena. Geen jaar. €2,99
Deze wijn heeft een gouden sticker, wat doet vermoeden dat het een prijswinnaar is. De rosé heeft een licht fruitige kauwgomballengeur en smaakt verdacht veel als een smakelijke wijn. Aan te raden in de volle zon van de Prinsentuin of op een witte klapstoel voor je studentenhuis.

3,75/5,5

De test is tot stand gekomen met hulp van studenten:

Luc Ruiter
Rik de Jong
Wessel Kabel
Jort Postma

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close