Straatvraag

De Straatvraag

Als jij zou overlijden, in wat voor drankje zou jij dan reïncarneren?

Al die zweverige vragen altijd over wat er na de dood is. Ga je naar de hemel of de hel? Wat heeft je levensstijl hier voor invloed op gehad? Of ligt er juist iets heel anders voor onze zielen in het verschiet, zoals reïncarnatie? Zeker een interessante kwestie. Wij zijn met dit prangende vraagstuk de straat opgegaan en hebben de Leeuwarder studenten de volgende kwestie voorgelegd: “Als jij zou overlijden, in wat voor drankje zou jij dan reïncarneren?”

 

Anne (17, Rechten)

“Een Aperol Spritz. Lekker gezellig op van die warme zomeravonden de hele tijd buiten zitten met vrienden en familie. Het is echt een zomers drankje en daar word ik heel vrolijk van. Dat hoort veel meer bij mijn karakter dan de winter.”

 

 

 

 

Khalil (27, Commerciële Economie)

“Koffie. Ik drink echt heel veel koffie. Het is mijn favoriete drankje. Soms drink ik ook nog wel eens thee, of zelfs een wijntje. Vaak drink ik mijn koffie met suiker en hoewel ik weet dat het niet gezond is, blijft het wel echt lekker. Op z’n tijd lust ik ook nog wel eens een cappuccino. Van alles wat.”

 

 

 

Wytse (21, Muziek)

“Ik dacht eigenlijk meteen aan een cocktail. Vooral dat hele kleurrijke karakter. De cocktail naar keuze is dan de Long Island Iced Tea. Die is wel intens en heeft veel pit, wat goed bij mijn levensstijl past. Overigens drink ik vrijwel nooit cocktails, maar wel vaak bier. En tequila! Oh shit, tequila was ook een goeie geweest. Keuzes, keuzes. ”

 

 

 

Wietse (23, ALO)

“Als ik een drankje zou zijn, dan zou ik een Berenburg sinas zijn. Erg zoet, maar ook met een sterk karakter. Ik denk dat het wel aardig overeenkomt met hoe ik ben. Ik werk in een bar en helaas drink ik dit zelf ook veel te veel. Geen zorgen over mijn hydratatie trouwens, want ik drink ook wel eens tequila.”

 

 

Antonie (23, Grafische Vormgeving)

“Dat wordt zeker wel een biertje, maar niet zomaar een biertje: een IPA. Gewoon omdat het een lekker bitter, maar ook krachtig biertje is. Ik drink dan ook wel veel IPA’s. Héél veel eigenlijk. Naast de smaak, krijg ik ook warme gevoelens van alle herinneringen die rond dat biertje hangen. Ondanks dat er veel van geniet, ben ik zelf zeker niet een bitter persoon. Dat valt gelukkig mee.”

 

 

Jerusa (17, Rechten) 

“Ik zou dan denk voor champagne gaan. Dat is een drank die absoluut bedoeld is voor leuke gelegenheden en daar ben ik altijd wel voor in. Omdat het voor die speciale momenten is, drink ik het ook weinig. Zo blijft het speciaal. Oh, en daarnaast sprankelt het ook nog!”

 

 

 

Klaske (27, Organisatiepsychologie)

“Een goed glas rode wijn. Deze drank associeer ik heel erg met gezelligheid. Bijvoorbeeld lekker eten met vrienden of familie, maar ook de vakantiegebieden waar de wijn vandaan komt en waar ik bij proeverijen ben geweest. Ik heb in wijnland Zuid-Afrika gewoond vanwege een stage. Ook heb ik daar nog rondgereisd.”

 

 

Leonie (25, Communicatie) 

“Een Cosmopolitan is een drankje dat ik altijd lekker heb gevonden. Vooral omdat-ie niet te zoet is. Voor het eerst gezien bij Sex and the City en daarna was ik meteen verkocht. Ook is deze makkelijk te maken, want overal staan recepten. Een kind kan de was doen. Daarnaast kun je het overal krijgen waar ze cocktails verkopen, ideaal dus.”

 

 

 

Tekst: Niels Remigius. Foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close