Straatvraag

De Straatvraag

Wie of wat zou jij nooit willen tegenkomen in een spookhuis?

De klok mag weer een uurtje achteruit. De dagen worden langer en donkerder en de tijd van grillige sferen sluipt er toch weer een beetje in. Wij vroegen aan de studenten of er iets is wat hen rillingen geeft. Zij durfden zichzelf kwetsbaar op te stellen en te vertellen over hun grootste angsten, maar ook over fascinaties en trauma’s. We ontdekten verschillende triggers voor studenten door hen het volgende te vragen: “Wie of wat zou je nooit willen tegenkomen in een spookhuis?”

Tekst: Thamara Mol // Fotografie: Lobke Zijlstra

Philip (22) Hotel Management   

Als ik iets niet zou willen tegenkomen in een spookhuis, zou dat zonder twijfel mijn studieschuld zijn. Elke keer als ik even bij Ome DUO check wat ik ondertussen aan schuld heb opgebouwd, schrik ik me helemaal dood. Ook heb ik echt een slangenfobie, dus het gekronkel en gesis daarvan mag ook zo ver mogelijk bij mij uit de buurt blijven.

 

 

 

Jelmer (22) Voedingsmiddelentechnologie

Het is me ooit overkomen dat ik met mijn blote voet op een naaktslak ging staan, waardoor ik een geplette naaktslak tussen mijn tenen had. Toen ik daarna even goed de kamer in keek, bleek dat ze overal in de kamer zaten. Hier heb ik dusdanige trauma’s aan overgehouden, dat ik het vreselijk zou vinden om een enorme naaktslak tegen te komen in een spookhuis. Draagt die slak ook nog een Feyenoord shirt, dan zou ik het helemaal niet meer aankunnen.

 

 

 

Irene (18) Milieukunde

Ik zou het vet raar vinden om regenbogen en schattige konijntjes tegen te komen of van die kittens die in een kopje passen. Als een soort van omgekeerde psychologie. Als ik in een spookhuis terechtkom, zou de spanning misschien wel meer opbouwen als ik geen enge dingen tegenkom. Dat hoort niet toch? Laat zo’n huis maar lekker gruwelijk zijn!

 

 

 

Tijs (20) Milieukunde

Vroeger, toen ik acht jaar was, keek ik een film over de Hulk. Die transformatie van mens naar hulk maakte enorme indruk toen en ik werd bang voor dit grote, lompe groene karakter. Zelfs in die mate, dat ik van mijn achtste tot mijn twaalfde niet kon slapen zonder dat mijn nachtlampje aanstond. Ik durfde niet zonder te slapen. En ondanks dat ik nu heus zonder nachtlampje kan slapen, zou ik het niet top vinden om de Hulk tegen te komen.

 

 

 

Olivia (19) Diermanagement

Ik moet echt geen vlinders in mijn buurt hebben. Menigeen vindt ze helemaal leuk en alles, maar als je ze echt van dichtbij bekijkt zijn ze enorm goor. Ze hebben van die haartjes en gekke voelsprieten. Plus, dat gefladder vind ik maar niks. Soms lig ik in mijn kamer en dan hoor ik zo’n vieze mot fladderen. Dan slaap ik al niet lekker. Als ik in een spookhuis rond zou lopen en er zouden vlinders op me af komen, zou ik heel hard om me heen meppen en heel hard wegrennen.

 

 

Els (23) Kust en Zee Management

Ik heb dus een enorme fascinatie voor alles wat met griezelen, gruwelen en horror te maken heeft. Ik houd van de make-up die erbij hoort en vind het ook fantastisch om mensen en mezelf om te toveren tot een karakter dat thuishoort in een spookhuis. Ik ben eigenlijk nergens bang voor, dus geef mij maar een kettingzaag en laat me achter mensen aan rennen om hen even de stuipen op het lijf te jagen.

 

 

 

Robin (23) Voedingsmiddelentechnologie

Ik heb nogal last van cenosillicafobie, waardoor ik bang ben voor lege bierglazen. Een lege tap is daarom ook mijn aller-allergrootste angst. Ik ben over het algemeen niet zo snel bang te maken in een spookhuis en al helemaal niet als ik mijn beste vriend, pils, bij me heb om de stress weg te nemen. Die kan me goed kalmeren, maar dat werkt alleen als de tap vol is natuurlijk.

 

 

 

Thirza (22) Biotechnologie

Ik zal het meest bang zijn om een spiegel tegen te komen, want ik houd niet van confrontatie. Dat ik dan elke keer als ik me omdraai mijn eigen hoofd zie. Dat zou wel schrikken zijn. Zonde trouwens, want eigenlijk is de enige hoek waar echt trots op ben mijn achterkant en die kan ik dan niet eens goed zien!

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close