HandigLeeuwarden

Too Good To Go

Lisanne test de app voor je uit

De laatste jaren zijn steeds meer mensen zich bewust van het feit dat er veel voedsel wordt weggegooid. Veel organisaties spelen hierop in om voedselverspilling tegen te gaan. Een bekend voorbeeld hiervan is de app ‘Too Good To Go’. In deze app bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht en bijna de houdbaarheidsdatum aantikt. Dit eten kun je ophalen tegen een goedkopere prijs. Maar, hoe werkt dit precies? Lisanne test de app voor je uit!

Tekst & fotografie: Lisanne van der Ploeg

Veelal uitverkocht

Het voelt een beetje alsof je tickets voor je favoriete band koopt en je continu de app refresht om het te bemachtigen, want binnen no-time is alles uitverkocht. Open ik om 18:32 de app, staat er dat alles uitverkocht is om 18:31. Maar toch heb ik eindelijk iets weten te bemachtigen. Een hoop supermarkten (voornamelijk Jumbo) in ons geliefde Ljouwert staan in de app.

Magic Box

Voor een spotprijs (€3,99 of €4,99) heb je al de zogeheten ‘magic box’. Je koopt als het ware een tegoedbon en kunt de daaropvolgende dag jouw box halen. Betalen kan via iDeal. Ik koop op vrijdagavond een box bij de Jumbo, ik kan het de volgende dag tussen 12:00 en 20:00 ophalen. Mijn tegoedbon zit in de app; die kan ik zo laten zien. Je weet voorafgaand niet wat er in de box zit. Hij wordt gevuld met eten dat overblijft aan het einde van de (voorgaande) dag. Je moet wel van verrassingen houden, want je kunt geen voorkeur voor bepaald eten doorgeven.

Wat zit er in mijn tas?

De volgende dag kan ik mijn box vanaf 12.00 uur ophalen bij de Jumbo. Eenmaal daar open ik mijn bewijs van aankoop, de bon wordt ‘verzilverd’ en ik krijg een tas met een relatief groot gewicht. In de tas zitten aardappelen, spruitjes, twee aardbeienvlaaien, ‘nieuwe standaard kip hartjes’, bakkersgist, rundergehakt, honingham, grilworst, tijm, een brioche met bakkersroom, filet american met peper en zalmsalade. Wow. Ontzettend veel!

Overal en nergens

Het milieu een gunst doen en profiteren van een goedkope box vol eten: met een totaalwaarde van rond de €15,- is het natuurlijk een koopje. De app is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en makkelijk. Woon je net buiten Leeuwarden? Niet getreurd; je kunt gewoon een locatie invoeren en dan laat de app zien of er in de buurt iets te halen valt. Het enige nadeel is dat er soms maar vijf pakketten beschikbaar worden gesteld en dat men ook vijf pakketten in een keer kan bestellen. Maar, des te meer ben je blij wanneer je wel een box hebt weten te bemachtigen!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close