Opmerkelijk

Mirjam versus Anouk

#notmyarmschallenge

Ze zijn een duo zo sterk als Pauw en Witteman, Carlo en Irene en Ernst en Bobbie. Ze delen hun interesse voor de Nederlandse taal, schrijven er beide op los en zijn zelden stil. Samen fabriceerden ze al diverse artikelen voor de krant, waarvoor ze zich onder andere in cheerleaderpakjes en stinkende overalls hesen. We hebben het natuurlijk over Mirjam en Anouk. Maar ditmaal wordt alles anders, want in deze gloednieuwe rubriek nemen zij het tegen elkaar op. Mirjam en Anouk is niet meer; vanaf nu spreken we van Mirjam versus Anouk.

Tekst: Anouk de Vries // Fotografie: Niels Remigius

Aan mij, Anouk, de eer om verslag te doen van deze eerste challenge. Mirjam en ik besluiten te gaan voor de #notmyarmschallenge. Klinkt onwijs spannend, maar wat houdt het in? Nou, ter illustratie: Mirjam probeert mijn make-up te doen, terwijl zij achter mij staat en dus niks ziet. En waarom zou je dat willen? Geen idee, maar we kunnen er een challenge van maken en het klinkt redelijk grappig. Genoeg valide redenen dus om het uit te voeren. We verzamelen wat cheap make-up, gaan met blotebillengezicht de deur uit, om tot slot te zoeken naar een leeg lokaal op NHL Stenden dat kan dienen als make-up studio.

Een beeld van hoe de challenge uitgevoerd wordt

De aftrap                                           

Wie trapt er af? Kop of munt? Kom op, zo officieel doen we dat niet hier bij de LSK. Ik bied me vrijwillig aan om als eerst plaats te nemen. En ja hoor, ik zit nog maar net of Mirjam besmeurt mijn complete gezicht met concealer. Inclusief neusgaten, want stel je toch eens voor dat die niet on fleek zijn. Mari van de Ven is er niks bij, wat een talent heeft die Mirjam. Vooraf hadden we besproken om onze ogen maar dicht te houden, om incidenten te voorkomen. Dat dit een goed idee was, bleek wel toen de mascara over mijn hele oog – en overigens ook op de rest van mijn gezicht – terechtkwam. Het is best moeilijk in te schatten hoe hoog ogen zitten, zo zou ik later zelf ook gaan ervaren. Voor de duidelijkheid: je mag dus niet aan het gezicht voelen, maar alleen de make-up vasthouden en bewegen. En ja, dat is knap lastig.

Rust!

Nadat Mirjam op mijn gezicht tekeer is gegaan met onder andere concealer, mascara, blush, wenkbrauwpotlood en lippenstift, is het tijd voor de rust. De eerste helft zit erop en ik voel me verrekte lelijk. We mogen het eindresultaat tot the big reveal niet zien, dus staan we gezellig met de ruggen naar elkaar een praatje te maken. Fotograaf Niels, die tijdens deze challenge tevens als scheidsrechter functioneert, vergezelt ons. Als man kijk je toch weer anders naar dit soort dingen, kan ik me zo voorstellen. En dat blijkt inderdaad wanneer Niels aangeeft het nut van al die verschillende make-upjes niet in te zien. Bovendien stelt hij ons de vraag of wij echt van alle producten de namen kennen. Duh, Niels, je hebt nog veel te leren. En daar is mogelijkheid toe, want het is weer showtime.

De tweede helft

Dat het naast je ogen dichtdoen ook aan te raden is om je waffel te houden, leert Mirjam wanneer zij plaats heeft genomen. Hoewel dit erg pittig is voor iemand die veel praat, is het aanzienlijk beter te doen dan de smaak van lippenstift. Wel getuigt dit voorval ervan dat ik op de goede plaats zit met mijn felrode stick. Hierdoor krijg ik veel vertrouwen in de rest van mijn werk. Echter, oogmake-up aanbrengen is lastig en ik heb het gevoel dat ik Mirjam’s wenkbrauwen verwar met haar wimpers. We zullen het meemaken. Concealer aanbrengen gaat voor mijn gevoel relatief goed, evenals de blush. Toch ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat, want heel best kan het nooit zijn. Nog een beetje highlighter en wat extra lippenstift en ik vind het wel mooi geweest.

Mirjam met concealer in haar mond

De nabespreking

Het moment is eindelijk daar: the big reveal. We staan met de ruggen tegen elkaar, wachtend op het seintje van Niels. Bij drie draaien we ons om en kunnen we ook direct ons lachen niet meer inhouden. Het is simpelweg niet om aan te zien. De quote I’ve seen clowns wear less make-up than you is hier wel op z’n plek. We hebben beide ons uiterste best gedaan, maar er kan maar een de winnaar zijn. Laat daarom via de poll op Facebook en onze Instagram stories weten wie jij de terechte winnaar vindt. Wie zal zich na deze challenge koploper noemen? Mirjam? Of toch Anouk?

Het eindresultaat

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close