Straatvraag

De Straatvraag

Wat vind jij aantrekkelijk?

Toen ik door de donkere straten van het centrum van ons prachtige Leeuwarden fietste en ontdekte dat de lichtjes weer in de bomen hingen maakte mij dit weer enorm blij en enthousiast. Want: de feestdagen komen er weer aan. Deze editie van de LSK willen we graag stilstaan bij de lichtpuntjes in de levens van jong en oud in ons mooie stadsje. Daarom is de straatvraag van deze editie: wat vind jij aantrekkelijk? 

Tekst: Thamara Mol // Fotografie: Lisanne van der Ploeg

Stijn (21) Docent geschiedenis 

Wat ik nou echt enorm aantrekkelijk vind, is het idee van een snackbar nadat ik even een avondje flink in de olie ben gegaan. Als ik de stralende lichten van een snackbar zie, word ik enthousiast en hoor ik dat frikandelletje of kroketje in de muur naar mij schreeuwen en maak ik die graag soldaat. Een vette hap is echt de beste afsluiting van een avondje stappen en maakt dat ik daarna rustig kan gaan slapen.” 

 

 

 

Jack (69) Docent toegepaste wiskunde 

Als ik nadenk over deze vraag dan denk ik direct aan mijn leven. 49 jaar geleden ontmoette ik mijn vrouw waar ik nu nog steeds enorm gelukkig mee ben. Ik ben gepensioneerd na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest op de Hanzehogeschool, maar mag nu hier op school werken als docent wiskunde en daar geniet ik enorm van. Ik houd mezelf eigenlijk alleen maar bezig met dingen waar ik van geniet, wat maakt dat ik volmondig kan zeggen dat ik geniet van mijn aantrekkelijke leven.” 

 

 

Carmen (18) Social Work 

Ik vind het aantrekkelijk als het eten op mijn bord mooi gepresenteerd is. Dat het dan ook beter zou smaken, zou een illusie kunnen zijn, maar voor mij draagt het wel degelijk bij aan de smaak. Dat saaie groente, vlees, aardappel is ook niet alles, dus als er gespeeld is met kleur en ingrediënten word ik enthousiast!” 

 

 

 

 

Jesse (22) Creative Business 

Als ik denk aan deze vraag denk ik natuurlijk aan wat ik aantrekkelijk vind aan vrouwen. Voor mij heeft dit te maken met verschillende factoren: ze moeten er natuurlijk goed uitzien, maar daarnaast vind ik het belangrijk dat ze spontaan zijn, humor hebben en dat je goed met ze kan praten. Ik heb niet echt een specifiek type qua uiterlijk, maar ze moet er wel goed verzorgd uitzien en dat ook onderhouden.” 

 

 

 

Jessica (22) Communication &  Multimedia Design 

Een chocoladetaart! De combinatie van chocola en taart is het beste dat ooit is bedacht. Het maakt ook niet uit hoe het er verder uitziet, al zal het natuurlijk altijd een beetje beter smaken als de taart mooi en gedecoreerd is. Ik krijg echt een intens geluksgevoel als me een bordje met deze zoete versnapering wordt voorgezet. Welk moment van de dag ik dit mag eten maakt niet uit; voor mijn part maak je me er midden in de nacht voor wakker.” 

 

 

 

Lambert (60) Kunstenaar, docent en onderzoeker 

Ik vind dat de gangen van onze school aantrekkelijk gemaakt zijn door de gekleurde lichten die je nu ziet op de muren. Zonder deze lampen is de hal hartstikke saai en op deze kan iedereen genieten van de kleuren die de grijze omgeving opfleuren en mooier maken. Dit maakt voor ons als mensen een school als deze ook een prettigere plek om te zijn.”  

Jantsje (51) Natuurgeneeskundige 

Ik vind Leeuwarden als studentenstad aantrekkelijk. Ik woon al heel lang in Leeuwarden en het verschil met voordat de stad een studentenstad was, is heel groot. De stad was vroeger een verpauperde provinciestad. Nu is er meer leven in de brouwerij. De stad is opgeknapt, er is meer te doen er zijn meer jongelui, wat de sfeer van de stad beïnvloedt. Er is meer mogelijk qua kunst, cultuur en muziek, mede door de jongelui. Daar kan ik gewoon enorm van genieten.” 

 

 

 

Imie (67) Secretaresse 

De vrijheid om te kunnen zeggen wat we willen in dit land maakt me blij. Daarnaast ben ik een enorm familiemens en zie ik uit naar de feestdagen waarop alle kinderen en kleinkinderen – het hele spul – bij ons aan tafel zit. Verder maakt muziek me enorm blij en houd ik ervan om te hardlopen. Al met al kan ik zeggen dat mijn hele leven me blij maakt!” 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close