Column

Column Abel: Kerst

De dagen worden korter en kouder. Je wil met een warme chocolademelk (met of zonder beerenburg) op de bank zitten. Vrienden uitnodigen en rond het einde van december met de familie stilstaan bij de geboorte van Jezus. Nu staan veel Nederlanders daar niet meer bij stil, bij Jezus. Het is wel fijn om samen te zijn met familie en vrienden.  

Tot zover de kerstvreugde. De winkels liggen weer vol met zooi: op de cover kan je een neppe maretak zien. Dit wordt geproduceerd. Heel erg zonde van de grondstoffen. Een kerstboom in je huis zetten?! Wie haalt er nou met goed verstand een stervende boom in huis? Zonde van een boom en je mag daarna weer gaan vegen en stofzuigen. En dan moeten er ook nog kerstballen in die je dan moet kopen. De wereld heeft genoeg kerstballen, gebruik die van vorig jaar maar. Zo wordt kerst meer een feest van commercie dan een feest van samenzijn.   

We krijgen dit jaar vermoedelijk geen witte kerst. Door de opwarming van de aarde door onnodig veel productie (van bijvoorbeeld kerstballen) en het eindeloos heen en weer vliegen naar Bali en Thailand (NHL Stenden, lezen we mee?) wordt vrieskou zeldzaam. Daar mogen we deze kerst wel bij stilstaan. Samen met de familie. Eet wat minder vlees, wees creatief met de alternatieven en probeer je impact wat te beperken. Als we allemaal ons kleine beetje doen, gaan we het als mensheid langer uithouden dan wanneer we dat niet doen. En dat is iets om te gaan vieren. Rond de kerst!   

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close