Straatvraag

De Straatvraag

Wat houdt jou warm tijdens de koude dagen?

De donkere, kille dagen zijn weer aangebroken. Het zijn de dagen waarop je als een gek van locatie A naar B racet op je fietsje, omdat je niet langer buiten wilt zijn dan nodig. De dagen waarop je je eigen neus niet meer voelt en het lijkt alsof je vingers er ieder moment af kunnen knappen. Vandaar dat we ons focussen op de lichtpuntjes van deze tijd: je volvreten tijdens de feestdagen, de gezelligheid in de stad, het krijgen van cadeautjes en het samenzijn met je geliefden. Wij waren enorm benieuwd wat de Leeuwarder studenten nog meer op temperatuur houdt. Daarom zijn we de straat op gegaan met de vraag: “Wat houdt jou warm tijdens de koude dagen?”

Tekst: Thamara Mol // Fotografie: Niels Remigius

Albert (19, Ondernemerschap en Retail Management).

Boyd is de persoon die mij warm houdt tijdens de koude, kille wintermaanden. Hij is de aangewezen persoon om me erdoorheen te slepen en zorgt er ieder jaar weer voor dat ik de kou overleef. Ik zou echt niet weten hoe ik de winter zou moeten overleven zonder Boyd in de buurt.

 

 

 

 

Boyd (20, Ondernemerschap en Retail Management).

Ja, Albert en ik houden elkaar niet alleen warm tijdens deze dagen van kou, maar hij is ook mijn steun en toeverlaat wat betreft het overleven van de studie. De kans zit er dan ook zeker in dat we ergens rond de kerstdagen even gezellig een biertje gaan doen om toch een beetje samen kerst te vieren.

 

 

 

 

Kaylee (22, Media and Entertainment Management).

Poeh, ik vind dit wel een lastige vraag. Als ik thuiskom na een koude dag, vind ik het heerlijk om mezelf als een burrito in mijn deken te rollen om een beetje op te warmen. Oh, en ik heb kerstsokken die ik altijd met veel liefde draag. Kortom, ik zorg er altijd wel voor dat ik niet lang koud ben.

 

 

 

 

Cheyenne (18, Ondernemerschap en Retail Management).

Toevallig waren deze week waren alle verwarmingen in ons studentenhuis stuk. Daardoor is het in ons huis dus echt enorm koud. Vandaar dat ik gedwongen werd om na te denken over oplossingen om warm te worden en blijven. Ik heb onder twee dikke dekens geslapen en inmiddels ook maar besloten om een kruik aan te schaffen.

 

 

 

Lieke (17, Ondernemerschap en Retail Management).

Ik houd mezelf warm door ongeveer acht kleedjes die ik van thuis-thuis heb meegenomen. Ik heb ze stiekem geclaimd, want ja, ik moet toch wat. Het betekent voor mij in ieder geval dat ik er elke avond lekker knusjes bij zit, gewikkeld in al mijn dekentjes op de bank.

 

 

 

 

Wessel (20, International Hospitality Management).

Als ik dan toch buiten moet zijn tijdens deze koude dagen, trek ik ‘t het best als ik mag genieten van een lekker drankje. Want ja, uiteindelijk is een sterke borrel een van de meest geschikte kacheltjes als je buiten bent. Wel heb ik het dan natuurlijk specifiek over een lekker Jägermeistertje.

 

 

 

 

Karin (22, Media and Entertainment Management).

Ik vind het fijn dat in de winter mijn voeten lekker warm blijven door de zelfgebreide sokken van mijn oma. Ik heb die sokken al zo’n tien jaar en ze doen hun werk nog steeds meer dan uitstekend. Wel moet ik bekennen dat ik ze eigenlijk altijd wel heel fijn vind, dus ik heb ze in de zomer stiekem ook wel eens aan. Ik ben mijn oma er in ieder geval heel dankbaar voor.

 

 

 

Tom (18, Ondernemerschap en Retail Management).

Nou, in de winter word ik in ieder geval niet warm gehouden door mijn jas. Die is gestolen.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close