Straatvraag

De Straatvraag

Zonder wat overleef jij een dag college niet?

Jawel, de scholen zijn weer geopend en de introductieweken zijn weer voorbij. Iedereen kent elkaar al in beschonken toestand, maar het is tijd om elkaar te leren kennen tijdens colleges en groepsopdrachten. Dagenlang zwoegend en zwetend in de schoolbanken zitten kom je natuurlijk niet zomaar door. Wij wilden daarom dolgraag weten wat voor zaken de studenten op de been houden. De straatvraag luidt deze keer dan ook: “Zonder wat overleef jij een dag college niet?”

 

Nathan (20, Creative Business, Media Management)

“Zonder mijn oordopjes kom ik de dag niet door. Ik moet dagelijks een flink stuk met de trein reizen en dan is het toch wel prettig om naar muziek te luisteren. Het is voor mij ook een manier om even tot mijzelf te komen.”

 

 

 

 

Daan (21, Creative Business, Media Management)
“Het is onmogelijk om mijn dag te overleven zonder gemberthee. Dit blijkt heel gezond voor de mens te zijn, dus kan eigenlijk niet ontbreken. Daarnaast is de gedachte aan gezond bezig zijn ook erg fijn.”

 

 

 

 

 

Daniëlle (19, Communicatie)
“Een dag college overleef ik alleen dankzij Red Bull en mijn telefoon. Die energiedrank is tegenwoordig echt een verslaving. Gelukkig kan ik het nog bij dagelijks één blikje houden, maar het is weleens drie per dag geweest. Dat is echt niet goed, ik weet het.”

 

 

 

 

Fenna (22, Communicatie)
“Een kopje koffie, natuurlijk. Of twee. Of drie. Dat begint ’s ochtends thuis al en eenmaal op de NHL gaat dat vrolijk verder. Vooral de cappuccino van de koffiebar bij de ingang vind ik heerlijk. Daar neem ik het liefst meerdere per dag van.”

 

 

 

 

Luke (20, Creative Business, Media Management)
“De gedachte aan het biertje aan het einde van de dag houdt me op de been. Zeker met mooi weer, want dan lokt het terras heel erg. ’s Ochtends word ik dan al positief wakker met dit vooruitzicht in mijn achterhoofd.”

 

 

 

 

 

Niels (20, Creative Business, Media Management)
“Voor mij is dat toch ook wel bier, maar bij mij begint het drinken vaak pas op donderdag, na de voetbaltraining. De gedachte aan dat mooie moment sleept mij zo een aantal dagen college door.”

 

 

 

 

 

 

Jelina (20, Communicatie)
“Muziek is voor mij heel belangrijk, dus mijn oordopjes redden mijn dag. Natuurlijk gebruik ik ze alleen tijdens het reizen en studeren en niet tijdens colleges. Zo erg heb ik ze nog net niet nodig.”

 

 

 

 

 

Dyan (18, Communicatie)
“Mijn telefoon en mijn auto zijn twee objecten die mij door de dag heen slepen. Ik ga niet dagelijks met de auto, maar wel zo vaak mogelijk. Erg prettig als je bus maar één keer per uur rijdt, want dan ben ik daar tenminste niet van afhankelijk. Mijn telefoon sleept mij door de verveelmomenten die constant op de loer liggen.”

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close