Straatvraag

De Straatvraag

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

In een doos onder een brug, in een rijtjeswoning met vijf kinderen en een Golden Retriever of wellicht badend in paarse briefjes in Las Vegas? Waar zie jij jezelf eigenlijk over tien jaar? Heb je grootse plannen, is jouw weg al helemaal uitgestippeld of houd je juist alle opties open? Acht studenten werd deze ietwat confronterende, maar interessante straatvraag voorgeschoteld. Sommige van hen reageerden nogal geschrokken, terwijl anderen in staat waren om binnen enkele seconden een compleet toekomstbeeld te schetsen. Hoe de studenten er over tien jaar bij denken te zitten, lees je hier.  

Tekst: Anouk de Vries // Fotografie: Niels Remigius

Jack (20, Docent Aardrijkskunde): Op dit moment ben ik scheidsrechter bij de KNVB, dus idealiter fluit ik over tien jaar wedstrijden in de Eredivisie. Maar ja, het is natuurlijk de vraag of dat gaat lukken. Een iets realistischer beeld is misschien dat ik tegen die tijd voor de klas sta als docent Aardrijkskunde. Ik houd van Den Oever, waar ik nu woon. Daar zou ik me dan ook best wel willen settelen. Alhoewel, Amerika fascineert me ook. Waar ik ook woon, ik wil in elk geval een Labrador.

 

Debora (19, Docent Theater): Dan hoop ik regisseur van hele mooie voorstellingen te zijn. Ik woon waarschijnlijk in Amsterdam, hopelijk met mijn man en wellicht kinderen. Al lijkt dat op dit moment nog niet zo realistisch, want ik ben namelijk nog alleen. Die toekomstige man moet sowieso een beetje creatief zijn, net als ik. Als hij lijkt op die acteur van To All The Boys I’ve Loved Before, Noah Centineo, dan hoor je mij zeker niet klagen.

Erik (24, Docent Aardrijkskunde): Tegen die tijd woon ik niet meer in Friesland, maar in de randstad. Mijn vriendin heeft daar betere baankansen en voor mij als docent maakt het in principe niet uit waar ik woon. Ik zie mezelf in 2029 niet meer in de stad wonen, maar eerder in een dorp. In dat plaatje past goed het gezelschap van een hond en ook de eerste kinderen zullen er denk ik wel zijn. Als ik 34 ben, heb ik bovendien de halve wereld al gezien, want nog voor mijn dertigste wil ik een wereldreis gaan maken.

 

 

Hanna (25, Docent Theater): In Afrika. Hier wil ik in de toekomst namelijk heel graag wonen en voor mijn werk wil ik er theaterlessen en -workshops geven. Dit doe ik dan in Afrikaanse weeshuizen. Ik zie mezelf daar met een gezin wonen, een vrouw en twee kinderen, denk ik. Misschien heb ik als huisdier een hond. Ik heb mijn droomvrouw nog niet ontmoet, dus ik zie het vanzelf wel of ik haar in Nederland of Afrika ga tegenkomen.

Connar (21, Creative Business): Allereerst hoop ik heel tevreden te zijn met alles wat ik heb gedaan tot dan toe. Ik wil niet in een grote stad wonen, maar op een rustige, fijne plek. Familie is voor mij erg belangrijk, dus ik hoop een eigen gezin te hebben. Hoewel ik uit Duitsland kom en half Engels ben, woon ik over tien jaar niet in een van die landen. Ik woon waarschijnlijk in een warmer land ergens aan zee, waar we een eigen bootje hebben. Veel avonturen beleven en gave ervaringen opdoen. Mijn leven over tien jaar omschrijf ik als: an easy life.

Sannemaj (23, Docent Theater): Als ik 33 ben, dan werk ik volop in de theaterwereld. Ik werk als regisseur, acteur, theaterdocent op een basisschool en misschien nog meer, want ik wil alles doen. Het liefst wil ik in Nederland blijven wonen, bij voorkeur in het noorden. Wel zou ik af en toe naar het buitenland willen gaan voor opdrachten. Vandaar dat het me niet zo handig lijkt om huisdieren te nemen. Ik woon over tien jaar samen met mijn huidige vriend en als het allemaal mag lukken, misschien met kinderen.

Demi (21, Docent Aardrijkskunde): Waar ik over tien jaar sta? Voor de klas! Daarnaast wil ik dan nog steeds zeiltrainingen geven in het buitenland, wat ik nu ook al doe. Op doordeweekse dagen wil ik lesgeven op een school en in het weekend en in vakanties gaat het werk met de jeugd dus gewoon door tijdens het zeilen. Samenwonen met een vrouw – bij voorkeur lijkt ze op Beyoncé – en kinderen zou zeker leuk zijn. We wonen dan in Leeuwarden, mooi naast het Cambuurstadion.

Sterre (18, Docent Theater): In een appartementje in de randstad, wat mij betreft. Daar wil ik gaan werken als danstheatermaker en wonen met een of twee honden en een leuke vriend of man. Hoe die eruitziet weet ik nog niet, want ik heb hem helaas nog niet gevonden. Wel zou ik het fijn vinden als hij langer is dan ik. Of hij nou blond of bruin haar heeft, dat maakt me niet uit. Verder kan ik ook geen specifieke wensen bedenken. Ik laat me gewoon verrassen. 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close