InterviewUitgaan

De Lekkerste Barmens van 2017

Wie is nou de heetste hottie van ze allemaal?

Eindelijk is het dan zo ver, na dik twee maanden massaal stemmen weten we eindelijk wie De Lekkerste Barmens van 2017 is geworden! Wat deden er een hoop knappe koppen mee, hé? Allemaal práchtige mensen. Maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar eentje de winnaar zijn. De absoluut allerlekkerste van ze allemaal. Het is een titel die je het hele jaar met heel veel trots mag dragen. Dit jaar geeft de Leeuwarder Studentenkrant met veel trots de titel van Lekkerste Barmens van 2017 aan.

Tekst: Bram Adriaansz. Fotografie: Tini Groen

Demi Steneker!

Demi, gefeliciteerd met de overwinning! Hoe voelt dat nou, om de allerlekkerste te zijn?

“Het is echt heel leuk dat ik deze titel gewonnen heb. Het voelt als een hele eer! Ik was de enige vrouw op de lijst, maar die barmannen waar ik tussen stond waren allemaal hele goed concurrentie, moet ik zeggen! Gelukkig heb ik een hele leuke groep vrienden en collega’s. Die hebben mij heel goed gepromoot en iedereen aangespoord om op mij te stemmen. Ook alle vaste gasten die vaak in Bebidas komen hebben heel goed hun best gedaan.”

Waarom ben jij het geworden, denk je?

“Mijn lange blonde haar heeft vast ook een grote rol gespeeld, haha. Daarnaast denk ik dat ik een goed contact heb met alle gasten hier. Er is niemand waar ik niet echt mee kan opschieten. Mijn doel is om hier elke avond een leuk feestje te bouwen. Of we nou met tien man zijn of de hele tent vol staat. Dat laatste is natuurlijk het allerleukst, maar we maken er altijd wat gezelligs van!”

Wat ga je dit jaar allemaal anders doen, nu je deze titel hebt binnengesleept?

“Sowieso ga ik me nu overal mee bemoeien, haha. Oh wacht, dat doe ik nu ook al. Grapje. De titel heb ik gekregen om wie ik ben. Ik ben er niet anders om gaan doen. Dus ik denk dat ik vooral mezelf moet blijven en ervoor moet zorgen dat mensen een leuke avond hebben. Dat doe ik nu al en dat zal ik ook zeker in de toekomst blijven doen.”

Even wat achtergrond: waarom ben je eigenlijk een barmens geworden, ooit?

“Omdat ik er veel plezier in heb. Het werk is heel leuk, zelf heb ik nooit het idee dat ik echt aan het werk ben als ik in Bebidas sta. Cocktails heb ik ook altijd interessant gevonden. Shotjes zijn dat eigenlijk een beetje in het klein.

Misschien ga ik het niet mijn hele leven doen, in de toekomst wil ik zeker nog een studie volgen en afmaken. Maar als dat klaar is zou het zomaar kunnen dat ik mijn eigen zaak begin, of Bebidas overneem. We zullen het zien! Op dit moment ben ik blij met deze baan.”

Laten we onze straatvraag ook aan jou stellen! Als je zou reïncarneren als een drankje, welke zou dat dan zijn?

“Mijn baas, Ferdinand, zou zeggen dat ik een Old Fashioned ben, omdat ik volgens strikte regels leef. Maar als ik het zelf zou moeten zeggen dan zou ik gaan voor pure wodka. Want je hebt andere gasten en collega’s nodig om er een feestje van te maken. Goed bedacht hé?”

Wat is nou jou favoriete nummer?

“Als ik aan het werk ben en het nummer Here with you van Lost Frequencies komt voorbij dan kijken mijn collega’s en ik elkaar aan en dan gaan we even helemaal los, voor een paar seconden. Handen omhoog en keihard meezingen. Dat is altijd wel leuk om te doen. Daarna gaan we gauw weer aan het werk, want we zijn er natuurlijk om drankjes in te schenken.”

Omdat je in een shotjesbar werkt móeten we deze vraag natuurlijk wel stellen: wat is nou jouw favoriete shotje?

“Hmm, als ik écht moet kiezen dan ga ik denk ik voor de Bebidas. Dat is een shotje met Triple Sec, Dry Orange Curaçao en heel veel beleving. Er zit veel smaak aan en is ook nog eens heel lekker. Echt een feestje om eens te bestellen.”

Nog eentje, voor de dirty details: wat is het meest stoute dat jullie ooit na sluitingstijd gedaan hebben?

“Oeh, dat is wel een moeilijke vraag. Als we hier klaar zijn met werken doen wij eigenlijk nooit stoute dingen. We zijn allemaal heel erg braaf. Als ik dan toch iets moet bedenken dan zou ik gaan voor de Afterparty Vrijdag. Ik zal niet in details treden, maar de mensen die erbij waren weten wel wat ik  bedoel.”

Wat wil je nog tegen de mensen zeggen die allemaal op je gestemd hebben?

“Heel lief dat jullie allemaal op mij gestemd hebben! Om dat te vieren nodig ik jullie allemaal uit in Bebidas voor een onvergetelijke avond. We maken er een feestje van!”

Met welke Leeuwarder barman zou je dit succes nou wel willen vieren?

“Met Enzio, omdat hij vorig jaar niet mee mocht doen met de Lekkerste Barman-verkiezing, er was al iemand anders voor die kroeg. Om hem toch een beetje van de overwinning te laten genieten zou ik het wel met hem willen vieren! Gezellig.”

Top 3:

  1. Demi, Bebidas
  2. Ricardo, De Rus
  3. René, Mango

Wil je dit succes nou keihard komen vieren met Demi? Dat kan! Zij staat maar liefst vijf nachten per week achter de bar. Van donderdag- tot en met maandagnacht is zij te bewonderen in Bebidas.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close