HandigUitgaan

Laterrrr met die kater

De beste anti-katermedicijnen op een rijtje

Met een bonkende harses, droge bek en je winterjas nog aan word je ietwat te vroeg wakker na een formidabel avondje stappen. Gezien je nog net effe langer wilt pitten, besluit je de drankjes te tellen die je afgelopen nacht achterover hebt getikt. Tegen de tijd dat je op de helft bent, lig je alweer als een roosje te slapen. Helaas word je later wakker als een kadaver met een hersenschudding in een kermisattractie. Niet getreurd: met deze tips ben je er zo weer bovenop.

De kater komt later

Sjees jij er gewoonlijk een pakje paracetamol én ibuprofen doorheen binnen een middag? We zeggen je eerlijk: daar kun je maar beter mee stoppen. Je lever heeft namelijk op het moment dat je een paracetamolletje neemt geen tijd om alcohol af te breken. Dat resulteert er dus in dat je eventjes lekker kunt touwtjespringen of oma kunt bezoeken, maar de kater wordt slechts uitgesteld. ’s Avonds breekt de hel wederom los, want in gevalletje kater komt van uitstel helaas geen afstel …

Drink, Sleep, Rave, Repeat

Om te beginnen moet je proberen om je te herinneren wat je gister hoofdzakelijk hebt gedronken. Als je die stap succesvol hebt doorlopen, dan ben je voor deze eerste anti-kater tip al een heel eind. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is verdergaan met datzelfde goedje achterover te tikken. Wellicht moet je het tempo iets verlagen, maar het schijnt te helpen om je kater te verzuipen met alcohol. Dus, laat de melk en jus d’orange eens staan, doe eens gek en combineer je eitje met een biertje. En ach, als alcohol het probleem niet oplost, dan gaan melk en jus d’orange dat ook echt niet doen.

Suikerfeest

Organiseer voortaan ’s nachts nog even een suikerfeest met je squad, want een beste lepel suiker zou ervoor zorgen dat je de volgende ochtend een stuk energieker opstaat. En ja, er zit in chocola of snoep ook veel suiker, dus in principe voldoet dat ook aan de eis zou je zeggen. In dat geval kun je ook gewoon lekker een reep Tony’s gaan bikken dus. Of fruit. Of Tony’s. Gezien het nu al ochtend is, kun je maar beter opschieten.

Cafeïne

Door alcohol vernauwen je bloedvaten, waardoor je dus koppijn krijgt. Maar als we je nou vertellen dat door cafeïne je bloedvaten weer verwijden? Colaatje? Bakkie leut? Red Bull? De keuze is reuze. Bovendien worden ook de hersenfuncties weer hersteld, dus drankjes met cafeïne zijn een absolute meerwaarde op katerdagen. De vleugels van de Red Bull krijg je er overigens gratis bij. Scheelt weer lopen enzo.

Levensles van de LSK

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips te opperen rondom de welbekende kater, maar voor nu laten we het hier even bij. En onthoud lieve lezers: alcohol halveert je leven, maar je ziet dubbel zoveel. Amen.

Foto’s: Lisanne van der Ploeg

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close