Straatvraag

De Straatvraag

Stel, je mag een andere opleiding kiezen, welke zou dat dan zijn en waarom?

Soms denk je: hé, dat lijkt me een tof beroep, dat wil ik ook doen. Maar dan achtervolgt de gedachte waar je het geld vandaan gaat halen. Is het wel realistisch? Hoeveel mensen willen er wel niet piloot worden, maar moeten elk dubbeltje (eh, eurocentje) omdraaien? Anderen willen de politieopleiding volgen, maar stranden bij de conditietest. Maar stel, je kunt tot élke opleiding toegelaten worden, niks kost geld en er wordt niet gekeken naar de juiste vaardigheden en dergelijke, welke opleiding zou je dan kiezen en waarom? Of zit jij misschien al op de goede plek?

Tekst & fotografie: Lisanne van der Ploeg

Minke Rottiné (17), Onderwijsassistent

Op dit moment zit ik in het onderwijs, maar mochten geld en het bezitten van de gewenste kwaliteiten geen rol spelen, dan zou ik zeker iets met interieurstyling willen doen. Ik vind het leuk om huizen te stylen, maar ik ben er zelf niet uitblinkend goed in. Omdat je er wel wat talent voor moet hebben, is zo’n opleiding in de realistische wereld een beetje lastig.

 

 

 

Fleur Jacobs (22), Ondernemerschap en Retailmanagement

Ik doe nu Ondernemerschap en Retailmanagement, maar zou dan zeker voor Kunstwetenschappen gaan. Ik denk voornamelijk in de richting kunstgeschiedenis. Dit heeft ermee te maken dat ik van zowel geschiedenis als kunst houd, dus dat is een mooie combinatie. Ik ga vaak naar musea, houd me bezig met kunst en ook in het buitenland vind ik de kunst en musea heel fascinerend.

 

 

 

Jurjen Lanting (22), Communicatie & Multimedia Design

Eerder heb ik de opleiding Management gedaan. Dat was veel droge stof, daar houd ik niet van, ik moet bezig zijn met iets. Niks zou mij er bovendien van weerhouden, zelfs geen geld, om een opleiding te kiezen als ik het echt tof vind. Je moet er wat voor over hebben, vind ik. Vandaar dat ik de switch heb gemaakt naar mijn huidige opleiding, CMD. Het is belangrijk om te investeren in je toekomst en dat heb ik nu gedaan. Ik houd van grafische dingen maken, dus ik doe nu precies wat ik leuk vind.

 

 

Syb van der Boom (19), Ondernemerschap en Retailmanagement

Dan zou ik voor een opleiding gaan waarbij je opgeleid wordt om mensen met verslavingen te helpen. Ik vind het interessant om erachter te komen wat er in mensen omgaat, specifiek op het gebied van drugs. Wat ze over de streep trekt om toch voor drugs te gaan. En het belangrijkste; om ze er vanaf te helpen. Ik heb er verder zelf niks mee meegemaakt of iets, maar het lijkt mij gewoon heel interessant.

 

 

 

Floor Vlasbloem (21), Hogere Hotelschool

De opleiding die ik nu volg is mijn tweede opleiding. Eerst deed ik Communicatie, maar dat vond ik helemaal niks. Nu studeer ik aan de Hogere Hotelschool. Ik ben er lang mee bezig geweest om erachter te komen wat ik echt leuk vind. En het leuke is eigenlijk; mijn ouders werken ook in deze branche, dus ik ben er mee opgegroeid. Van kinds af aan was ik hier dus al mee bezig. Daardoor ben ik het ook leuk gaan vinden, alleen wist ik dit niet, tot ik goed ging nadenken over wat ik zou willen. Ik ben blij met deze keuze en zou niks anders willen doen!

 

 

Koen van der Stelt (18), Communication & Multimedia Design

Ik zou nog steeds dezelfde opleiding kiezen. De manier van leren is een heel vrije manier en spreekt mij erg aan. Je kunt creatief bezig zijn; iets wat ik heel graag doe en altijd zal willen doen. En het is een breed vakgebied, want je kunt er qua werk alle kanten mee op. Later hoop ik iets met gamedesign te doen of iets in de reclamebranche. Ik weet nog niet precies wat, maar met deze opleiding is iets in die richting in ieder geval mogelijk. Daarom ben ik hier naartoe gegaan.

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close