Zotte Complotten

Zotte Complotten

Bob Marley is gedood door de CIA

In de rubriek Zotte Complotten behandelen we de meest spraakmakende complottheorieën. 911 was an inside job, JFK is vermoord door de CIA en de Illuminati heersen over de wereld. Geloof het (of niet). In deze editie van Zotte Complotten: Bob Marley is vergiftigd door de CIA.

Tekst: Niels Remigius

Te veel zon?

Op 11 mei 1981 komt het trieste bericht binnen dat Bob Marley is overleden. Kwam niet uit het niets, want de artiest kreeg zo’n vier jaar eerder de diagnose huidkanker. Veel zonlicht kan een factor zijn waardoor zo’n melanoom ontstaat en Jamaica is natuurlijk een zonnig eiland. Een prima verklaring voor een dergelijke diagnose. In werkelijkheid was de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) al tijden op jacht naar de Jamaicaanse zanger. Zelf geven ze dit niet toe, maar oud-medewerker Bill Oxley biechtte alles op zijn sterfbed op.

De jacht op wereldsterren

In de jaren ’70 werd er veel jacht gemaakt op invloedrijke wereldsterren. Marley was daar eentje van. Op dat moment was er voor Oxley geen twijfel mogelijk: “Ik accepteer deze klus, omdat ik vertrouwen heb in de CIA en de reden dat iemand dood moet, boeit mij geen reet”. Het idee was simpel. Oxley deed zich voor als een bekende fotograaf van de New York Times. Hierdoor kon hij toegang krijgen tot plekken die normaal voor buitenstaanders niet toegankelijk waren.

Trojaans Paard

Bij een van de ontmoetingen kreeg Marley een paar schoenen van de ‘fotograaf’. Dit Trojaanse Paard bleek fataal voor de reggae-artiest. Via een injectienaald in de schoen werd de kanker ‘toegediend’. Dit verklaart natuurlijk ook dat de melanoom ontstond in zijn teen en later door het hele lichaam uitzaaide.

Beschoten

In 1976 was er al een aanslag op het leven van de zanger. Het jaar voordat de kanker werd ontdekt, was Marley doelwit van een schietpartij. Het scheelde heel weinig of het was in dat jaar al einde oefening. Een van de schutters, was een medewerker van de CIA. Als je dit alles bij elkaar optelt, ziet het er inderdaad naar uit dat de CIA deze vredelievende artiest 1.80 meter onder de grond wilde hebben. Wij zouden graag weten wie de CIA nog meer in het vizier heeft. Heb jij vermoedens? Geef ze dan zo spoedig door aan de redactie. Doen we helemaal niks mee.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close