Zotte Complotten

Aluhoedjes: Tupac lééft!

In de rubriek Aluhoedjes nemen we gewapend met een rol zilverfolie een duik in de meest spraakmakende complottheorieën. Deze keer: Tupac lééft gewoon nog yo! That’s just the way it is.

De man
Oké. Tupac dus. Shakur, welteverstaan. Also known as 2Pac of Makaveli. De gast die gangstarap een mainstreamding maakte door keurige hockeymeisjes en deftige Amsterdam Oud Zuid-knaapjes te laten meebrullen met zijn van schuttingtaal doorspekte lyrics over drugsz en niggaz en bitchez en gangstaz en moneyz. Die gozer. Op 7 september 1996 werd hij neergeschoten nadat hij een bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Bruce Seldon had bezocht. Maar liefst vijf kogels sloegen hun kamp op in de gelederen van de heer Shakur, en na een week in het ziekenhuis legde 2Pac het loodje. Zéggen ze. Want er gaan me nogal wat hardnekkige geruchten rond dat ‘ie gewoon nog rondbanjert op onze aardkloot, traag, achteroverleunend en met een slepend been: precies zoals het een heuse gangstarapper betaamt.

Dat wat niet klopt
Nou, wat natuurlijk best een beetje moeilijk te geloven is is het volgende. Tupac zit dus omringd door bodyguards in de auto als hij wordt neergeschoten. En die auto, die is dan weer omringd door nóg tien auto’s vol met bodyguards. Toch presteert de met hoge snelheid voorbijsjezende schutter het om niemand anders dan Tupac te raken. Gevalletje chirurgische precisie, zeg maar. Kudo’s voor zijn buitenaards vaste hand.
Als je bent volgeblaft met lood moet je naar het ziekenhuis. Lijkt me nogal wiedes. En zo geschiedde dus ook. Maar dat 2Pac daar ook echt heeft gelegen, daar is dus geen bewijs van terug te vinden. Geen paparazzifoto’s van familie of vrienden die op bezoek kwamen, geen naam van een behandelend arts (en daar hebben fans naar gevraagd en gezocht en gedaan enzo), niks. Ook helemaal geen getuigen van de drive-by zelf trouwens.

Opvallende shizzle yo
Die Tupac vertoefde nog weleens in de bajes. Zo ook die ene keer dat ‘ie achter de tralies besloot om zichzelf om te dopen tot Makaveli, wat is afgeleid van Machiavelli (een Romeinse oorlogsstrateeg). Vriendelijke vriend Machiavelli pleitte in zijn tijd voor het in scène zetten van je eigen dood, om zo je vijand te misleiden. Mkay. Interesting. Vooral omdat 2Pac de laatste twee cd’s die hij uitbracht voor zijn dood Book 1 en Book 2 noemde. Naar de gelijknamige laatste boeken die Machiavelli uitgaf voor zijn dood. Stom toeval, of wist Tupac stiekem al dat ‘ie ‘dood’ (hier beeld ik de haakjes met m’n wijsvingers in de lucht uit) zou gaan?

Nu denk je misschien ‘ja maar, ja maar, wie was dan de vijand voor wie hij z’n overlijden zou faken?’. Rustig maar, daar kom ik nu op. Dat was Notorious B.I.G., maar ik mag Biggie zeggen. Frapant is dat Biggie een halfjaar na 2Pac stierf. Op bijna dezelfde manier: doorzeefd met vier dikke vette kogels. Zijn gedoodverfde aardsvijand en meest voor de hand liggende dader Tupac kon er niet achter zitten, want die was al vertrokken naar de eeuwige wietvelden. Of toch niet?

En da’s dus niet de enige opvallende shizzle. Check deze.
– de witte Cadillac waaruit werd geschoten op 2Pac is nooit teruggevonden
– In de clip van I Ain’t Mad Atcha is 2Pac te zien als een engel, en die clip was al gemaakt vóór zijn dood
– Er is nooit een begrafenis geweest, want die werd om onbekende reden geannuleerd
– Hij is de dag na zijn dood gecremeerd, en da’s best retesnel – zeker bij een moord
– 2Pac droeg altijd een kogelvrij vest, maar de avond van de shooting toevállig niet
– In de clip van To Live & Die in LA draagt hij Michael Jordan’s sneakers die ten tijde van de moord nog niet te krijgen waren
– In flink wat songteksten zijn aanwijzingen te vinden: “Five shots can’t drop me” in Hit ‘em Up, bijvoorbeeld.

Enneh, ik kan nog wel even doorgaan. Maar dat doe ik niet, want m’n halve pagina is vol. The thing is: TUPAC IS ALIIIIIVE, BITCHEZZZZ! Sowieso. Of niet.

Door: Marilyn de Beurs

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close