InterviewOpmerkelijk

Wie is Naakte Cees?

Ineens was je daar. Zelfverzekerd en parmant, zo in je blote tokus, maar toch ook zo verlegen. Waarom durf je me niet aan te kijken, lieve, naakte Cees? Die atletische pose, dat strakke kontje en die gigantische, welgevormde, grote…Bos bloemen. Ik kan echt geen genoeg van je krijgen, maar ’k heb ook zoveel vragen. Waar kom je vandaan? Waar heb je dat adamskostuum gekocht? En ehm, Cees? Zou je misschien wel een beschuitje met mij willen eten? Alsjeblieft?

Een onderonsje met Cees

Eindelijk, eindelijk (!) mag ik je ontmoeten, Cees! A dream come true. Ben jij het echt? Die van Cees Flowershop?
“Jep, ik ben Cees.”

Dan ben je wel veranderd, zeg.
“Cees Flowershop is van mij en ik ben Cees de Eigenaar. Maar die naakte Cees naar wie jij op zoek bent? Die ken ik niet. Als klanten ernaar vragen, zeg ik altijd wel: dat was ik, toen ik jong en fideel was. Maar van zo’n lichaam kan ik nu alleen nog maar dromen.”

Huh. Wacht eens even… Jij bent naakte Cees niet? Waarom staat ie dan wel op je busje te prijken?
“Nou, toen we zo’n twintig jaar geleden een nieuwe bedrijfsauto kochten, vond mijn vrouw dat daar het logo van een naakte man op moest. Die van de Fleurop reclame (daar zijn we namelijk lid van), maar dan anders. Ik vond het wel wat gewaagd hoor, ik breng namelijk ook bloemen bij uitvaarten. Maar goed, zo’n reclame blijft natuurlijk wel hangen, dus ik dacht: we doen het toch maar.”

Een vrouw naar mijn hart. En toen kwamen jullie naakte Cees tegen bij de Oldehove en hebben jullie hem als model gevraagd?
“Het spijt me, maar hier moet ik je toch echt teleurstellen. Naakte Cees en ik kennen elkaar helaas niet persoonlijk. Het enige wat ik wél weet, is dat hij een Zweeds model is. Ingeschakeld door een Zweeds reclamebureau, dat vervolgens de foto aan ons heeft verkocht.”

E84A3726

Nooooooooo! Maar weet je dan ook niet hoe hij in het echt heet zodat ik hem even kan Facebooken?
“Nee, sorry.”

Shit, Cees, wat ontzettend jammer. Hoe reageren klanten eigenlijk op dit blote plaatje?
“Ik krijg louter leuke reacties! Alleen heel oude mensen vinden het echt niet kunnen. Maar goed, we leven in een andere tijd en jongelui zijn toch wat toleranter geworden. Je moet het ook heel simpel zien: het is een aardige jongeman die op weg is om een bos bloemen bij iemand te brengen. Wie wil dat nou niet?”

Nou, ik zou er voor tekenen, hoor.
“Wat een grap zou dat zijn, hè? Ik denk dat ik veel meer bestellingen zou krijgen als je bij een bos bloemen ook nog eens deze naakte Cees met z’n bossie rooie rozen aan de deur zou krijgen.”

Laatste vraag: tref je wel eens hitsige vrouwen tussen je fuchsia’s en orchideeën?
“Haha! Niet dat ik weet. Ze zullen het vast wel denken, maar vrouwen gaan daar mijns inziens toch wat discreter en voorzichtiger mee om dan mannen. Dat is dan ook de reden waarom we voor naakte Cees hebben gekozen: zouden we destijds een naakte vrouw hebben gekozen, dan was dat toch een stuk ordinairder geweest.”

Door: Eline van der Meulen
Foto’s: Jochem Schuiling

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close