InterviewVaste rubriek

De Straatvraag: Wat zou je doen met een kloon van jezelf?

Er was eens een schaap. Nee wacht, twee schapen. Of toch één? Anyway, ze heette Dolly en Dolly was gekloond. Ach, je kent haar wel. Maar wist je ook dat er ergens iemand rondloopt die als twee druppels water op jou lijkt? Niet iemand op vier pootjes en met een zacht, wollen vachtje, maak je geen zorgen. Wél iemand met precies dezelfde ogen, neus en lach, houding, stem en haarstijl… Best wel scary shit, hè. Maar wat zou het verrekte handig zijn om een ekte ekte kloon te hebben. Iemand die tentamens voor je maakt terwijl je zelf met een kater in (of naast) je mandje ligt. Of iemand waar je de meest awesome tattoos op kunt uitproberen om te kijken hoe het staat. Dolly kan het ons helaas niet meer vertellen, maar studerend Leeuwarden wel:

Wat zou je doen met een kloon van jezelf?

Dominique (21 jaar, Stenden, Leeuwarden): “Ik zou mijn kloon gaan gebruiken voor inkomsten. Heel simpel: hij gaat zoveel mogelijk aan het werk en ik zou zelf leuke dingen met het geld gaan doen. Reizen, m’n dromen achterna.”
Dominique

Eva (24 jaar, NHL Hogeschool, Leeuwarden): “Wat ik met een kloon van mezelf zou doen? Nou, ik zou er seks mee hebben. Ik vind mezelf wel goed in bed, dus dat wil ik wel ’ns meemaken, hoor.”
Eva

Kevin (21 jaar, Windesheim, Zwolle): “Mijn kloon zou ik gaan gebruiken voor organen, zo heb ik namelijk m’n eigen donor. Jep, zelfs als dat betekent dat m’n donor daarvoor het loodje zou moeten leggen. Maaaaar, voor wat hoort wat: dan zou ik hem natuurlijk weer kunnen oplappen met mijn organen.”
Kevin

Maureen (23 jaar, NHL Hogeschool, Leeuwarden): “Een hele nacht op stap gaan met mijn kloon, dat lijkt me wel wat! Ik vind dat ik altijd heeeeule gezellige (en ietwat extreme) nachten heb, waarvan de herinneringen meestal vaag zijn, haha. M’n kloon zou ik dan onder andere gebruiken om die herinneringen weer op te rakelen.”
Maureen

Marten (24 jaar, NHL Hogeschool, Leeuwarden): “Als ik een kloon van mezelf zou hebben, mag hij mijn vuile werk en kutklusjes opknappen. Schoonmaken bijvoorbeeld. Of naar de tandarts gaan, dat vind ik ook echt verschrikkelijk.”
Marten

Hilda (24 jaar, studeert Orthopedagogiek): “Mijn kloon zou ik op wereldreis sturen. Welke landen zij de moeite waard vindt, ga ik dan natuurlijk ook bezoeken. De minder leuke landen die niet worth the visit zijn, kan ik lekker links laten liggen.”
Hilda

Eric (23 jaar, Friesland College, Leeuwarden): “Ik zou eerst super amazed zijn, want: hé, dat ben ik! Dan zou ik ’m aanspreken. Jij lijkt op mij. Maar hij is dus mij. Huh? Als onze levens dan ook nog eens gekloond zijn, zou ik het liefst de hele dag met hem willen drummen en vooral heel veel hangen met elkaar.”
Eric

Maaike (20 jaar, NHL Hogeschool, Leeuwarden): “Illegale dingen doen! Ik ben razend benieuwd naar hoe moeilijk en spannend het bijvoorbeeld is om dingen te jatten of om graffiti te spuiten op gebouwen enzo. Niet om mensen te kwetsen of pijn te doen, maar gewoon… Ff kijken hoe het is.”
Maaike

Door: Eline van der Meulen
Foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close