Foto'sPersoonlijk

Schoolstyle

Ons redactielid en fashionblogger Rowan Reiding was op een welverdiende vakantie en dus nam onze fotografe Tini Groen het stokje even van haar over voor de schoolstyle streetstyle rubriek. In de hogescholen is het wegens de zomervakantie een beetje stil en dus ging Tini met haar camera in de aanslag op zoek naar mensen met een eigen stijl in het centrum van  Leeuwarden. De fashionistos en fashionistas van deze editie zijn: Martijn, Brenda, Liza en Patrick.

Martijn, 21 jaar
Sportopleiding Enschede
De 21-jarige Martijn viel op door zijn lichte jeans met opgerolde pijpen en zijn spierwitte Adidas sneakers met de welbekende zwarte strepen. Samen met zijn vriendin Paulien maakte hij de lange reis naar Leeuwarden om een lekker dagje te gaan shoppen. Zelf komt hij uit Hengelo en volgt hij een sportopleiding in Enschede.

Martijn zijn favoriete kledingstuk is het Hugo Boss shirt dat hij draagt op de foto, maar ook streepjesshirts vindt hij erg tof. Verder houdt hij van opvallende jeans: “Ik draag graag broeken die een beetje opvallen en die echt van nu zijn.” Hij omschrijft zijn eigen stijl daarom ook als modern en van deze tijd. “Ik vind het belangrijk om met de tijd mee te gaan en niet te blijven hangen.”

Martijn heeft niet echt een inspiratiebron, maar kijkt vooral naar wat anderen en zijn vrienden dragen. Zijn favoriete winkels zijn Jack & Jones en The Sting, maar ook bij H&M scoort hij regelmatig een deel van zijn outfits.
Shirt: Hugo Boss €35,95
Broek: Jack & Jones €59,95
Schoenen: Adidas: 60,-
Martijn

Brenda, 23 jaar
student Toerisme 
‘Not all who wonder are lost’ staat er op de lange grijze top van de 23-jarige Brenda. Ze studeert Toerisme in Groningen en draagt onder haar lange top een jeans met een lichte wassing.

Haar favoriete kledingstuk is dan ook een jeans en op de vraag hoe ze haar eigen stijl omschrijft antwoordt ze: “Dat vind ik een heel moeilijke vraag, ik heb echt geen idee, ik denk gewoon casual.”

Een echte inspiratiebron heeft Brenda niet. Als ze iets tegenkomt wat ze leuk vindt, dan neemt ze dat gewoon mee. Haar favoriete winkels zijn de Bershka en H&M en het zal je niet verbazen dat bijna haar hele outfit bij deze twee winkels vandaan komt. Op de schoenen na, want “die waren volgens mij maar €4,- bij de Primark, haha!”
Broek: Bershka 20,-
Shirt: H&M 15,-
Schoenen: Primark ongeveer €4,-
Brenda

Liza, 17 jaar
student Juridisch Administratief Medewerker
Liza is 17 jaar, werkt in de bediening en begint per september aan de opleiding Juridisch Administratief Medewerker in Leeuwarden.

Haar favoriete kledingstuk is een jurkje, maar dan wel het liefst zwart, want “zwart is mijn favorite color.”Toch draagt ze op de foto een lichte jurk. Ze komt uit Rusland. Ze is half Russisch en half Afrikaans.

Het liefst shopt Liza bij de Impress en ze zou haar eigen stijl omschrijven als “iets wat niet iedereen zomaar aantrekt.” Ze haalt haar inspiratie dan ook vooral uit haar eigen kledingkast. “Ik kijk in de kast en denk dan ‘niemand combineert dit samen, waarom zou ik dat dan niet doen?'” Combinaties die anderen niet zouden dragen, draagt Liza dus juist wel en ze heeft daarom ook een unieke, eigen stijl ontwikkeld.

Spijkerjasje: H&M 50,-
Schoenen: Nike Footlocker 130,-
Jurkje: Komt uit Rusland €20,-
Tas: Paris Today 30,-
Liza

Patrick, 26 jaar
werkt als leidinggevende
Vintageliefhebber Patrick is 26 jaar en werkt fulltime als leidinggevende. Hij zou zijn eigen stijl omschrijven als “gewoon casual” en zijn favoriete kledingstuk is een zwart leren jasje.

De stijl van Amy Winehouse vindt Patrick heel erg tof: “Ik vond haar wel een inspiratie omdat ze deed wat ze wilde. Ze ging niet mee in het gepolijste beeld wat mensen leuk vinden om te zien.”

Patrick shopt vooral bij Men at Work, maar hij houdt ook enorm veel van vintage kleding. “Ik houd ook wel een beetje van die sailor stijl, die vind ik erg leuk.” Vintage kleding koopt hij vaak via internet en soms bij winkeltjes waarvan hij weet dat ze maar twee of drie stukken te koop hebben van een bepaald kledingstuk. “Dan weet ik dat niet iedereen er in loopt.”

Shirt: The Sting: €20,-
Broek: Men at work €120,-
Schoenen: Vans, gekregen van een vriend
Patrick

Tekst en foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close