HandigVrije tijd

Lifehacks

Lifehacks zijn er om het leven iets makkelijker te maken. Hoe je bijvoorbeeld Happy Birthday op je telefoon speelt? Nou, 112163, 112196, 11#9632, 969363. En als je een broodrooster op z’n zijkant legt, kun je daar prima een broodje kaas in grillen. Handig! De Leeuwarder Studentenkrant selecteerde speciaal voor jou vier oplossingen voor dagelijkse irritaties en kleine, doch praktische problemen. Vertel vertel, niet te snel, we schrijven meeeee!

AARDBEI MET RIETJE
Oké, toegegeven: het is even prutsen, maar als je dus een rietje precies in het midden van het kontje van een aardbei prikt (wait, what?), kun je het kroontje er zo af wippen. Die is namelijk echt niet te vreten. Let wel: oefening baart kunst.
aardbei2

PAPERCLIP OP PLAKBAND
Ben jij ook altijd het uiteinde van het plakband kwijt? Overal gezocht natuurlijk, in alle hoeken en gaten, nergens te vinden dat kreng. En oja, dan ook nog ’ns net je nagels gelakt hebben. The struggle is real. De oplossing? Plak een paperclip aan het uiteinde en klaar is Kees!
tape

TWEE PIZZA’S OP ÉÉN PLAAT
Niks mis met romantisch een pizza delen, hoor… Maar als je écht honger hebt en je bent met z’n tweeën, is deze lifehack toch wel ont-zet-tond bruikbaar. Leg je pizza’s zo (zie foto) op de plaat, zet de timer op twintig minuten en succes gegarandeerd.
Pizza3

DE KOOKBOEK KLEDINGHANGER
Sta je net lekker in je pannetje te roeren, moet je met je vieze vette plakvingers je kookboek voor de zesentwintigste keer naar buiten vouwen omdat-ie anders telkens dichtvalt. Zucht. Hang je boek gewoon aan een kledinghanger joh, bespaar je ook nog eens ruimte.
kookboek2

Door: Eline van der Meulen
Foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close