Straatvraag

Straatvraag: Wie zou jij van de Oldehove willen gooien?

We kennen hem allemaal: de Oldehove. Die immense toren die ooit hét statussymbool van onze stad had moeten worden. Vandaag de dag is de Oldehove niets meer dan een scheve toren. Je kunt hem beklimmen, er gewoon naar kijken of de toerist uithangen en er een prachtig kiekje van maken. Of je gooit er mensen vanaf. Wij vroegen studenten wie zij nou graag eens van de Oldehove af willen gooien en natuurlijk waarom.

Marieke (18): ‘’Mijn huisbaas. Echt, ik wacht al zo lang tot hij de douche komt schoonmaken. Er zit allemaal schimmel en niet zo’n beetje ook. Inmiddels woon ik al bijna een jaar in mijn huidige kamer en mijn huisbaas roept al vanaf het begin dat hij binnenkort een grote schoonmaak gaat houden. Ik geloof er niet meer in en daarom wil ik hem van de Oldehove af gooien.’’

Bernjan (22): ‘’Als het kon, gooide ik Paul de Leeuw van die toren af. Hij is zo vol van zichzelf, vindt zichzelf zo grappig. Ik snap echt niet dat mensen om hem kunnen lachen, huilen is het enige wat ik van hem moet. Echt, wat een irritante man is het.’’

Warsame (27): ‘’Pfoe, wat een vraag. Als ik eerlijk moet zijn, is Geert Wilders de eerste persoon die in mij opkomt. Wat een verschrikkelijke man. Hij verdeelt de maatschappij, iets waar ik totaal niet achter sta. Eigenlijk wil ik hem niet promoten door zijn naam te noemen, maar hij verdient het gewoon om van de Oldehove afgegooid te worden.’’

Christiaan (29): ‘’Mijn ouders wonen in Wolvega en daar kom ik zo nu en dan nog wel eens, bijvoorbeeld om even naar de kroeg te gaan. Er is daar alleen één kroeg waar ik echt niet meer naartoe ga. Er werkt daar zo’n verschrikkelijke uitsmijter, Tjebbe, die echt misbruik maakt van zijn positie. Hij laat overduidelijk merken dat hij op je neerkijkt. Voordat je ook maar een stap in de kroeg hebt gezet, ben je al chagrijnig omdat hij bij de deur staat. Ik geef hem graag een duwtje als hij boven op de Oldehove staat.’’

Roxy (18): ‘’Oh de mensen van de NS! Ik moet heel vaak met de trein en ben echt ontzettend vaak te laat doordat de trein vertraging heeft. Soms mis ik mijn overstap en moet ik wel een half uur wachten voor de volgende trein komt. Alsjeblieft NS, meer treinen en minder vertraging, anders gooi ik jullie van de Oldehove!’’

Wouter (22): ‘’Paarden. Echt, alle paarden. Ze moeten allemaal van de Oldehove af. Ik ben vroeger als kind een keer van een Shetland pony afgegooid en heb daar een ontzettend trauma aan overgehouden. Sindsdien heb ik echt een verschrikkelijke hekel aan paarden. Hoezo edele dieren? Smerige beesten zijn het.’’

Djai-mac (19): ‘’Ik wil graag mijn docent Jetze Valkema van de Oldehove gooien. Hij zit in een, volgens hem, succesvolle band en mocht een tijdje terug spelen bij Serious Request van 3FM. Hij is door dat avontuur erg arrogant geworden. Hij heeft het er constant over, ik ben er zo ontzettend klaar mee. Ik bedoel, wat stelt die muziek van hem nou voor?’’

Steven (22): ‘’Ik moet elke dag van Assen naar Leeuwarden reizen en vaak zit Vincent, een klasgenoot van me, naast me in de trein. Op zich is dat niet heel erg, maar hij kletst zo ontzettend veel. Vooral in de ochtend is dit superirritant omdat ik dan graag nog even wil slapen. Niet alleen in de ochtend trouwens, ook als we terug naar huis gaan, kan hij maar niet ophouden met praten. Het zou voor mij in ieder geval een stuk rustiger worden als ik hem van de Oldehove af kon gooien.’’

Frederiek (19): ‘’Er is maar één iemand die ik echt graag van de Oldehove wil gooien en dat is Jeroen Pauw. Ten eerste heeft hij een heel irritante stem en ten tweede is hij gewoon een vieze man. Welke man deelt er nou met meer dan tweehonderd vrouwen het bed? Gatverdamme. Ik snap trouwens ook niet wat al die vrouwen in hem gezien hebben, bah.’’

Astrid (20): ‘’Ik zou graag mijn huisbaas eraf willen gooien. Hij belooft van alles, maar komt niks na. Een algemeen probleem met huisbazen, volgens mij. Ik heb toen ik net mijn kamer huurde geklaagd over een afzuigkap en lekkage en pas na een half jaar kwam hij er iets aan doen. Alleen aan die lekkage trouwens, die afzuigkap heb ik nog steeds niet gezien en het is inmiddels alweer een jaar geleden. Het vet drupt van mijn plafond af, dat kan toch niet?’’

Wendy (21): ‘’Gordon! Over die vraag hoef ik niet lang na te denken. Wat een achterlijke programma’s maakt hij, vooral die draaischijfshow op dit moment. Dat programma heeft toch totaal geen inhoud? Daarnaast is hij superlelijk en ook nog eens heel irritant. Echt, als iemand van die Oldehove af moet dan is hij het.’’

 

Door: Janneke Vonk
Fotografie: Jochem Schuiling

 

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close