Column

Column Friso: Man zkt dom wijf

Lieve vrouwelijke lezers,

Beschouw jij jezelf als dom? Kinderachtig? Zie jij er dronken uit? Bijt je veel op je lip? Heb je een slaperige kop? Als jij op al deze vragen volmondig ‘JA, DUS ECHT WEL!!’ kunt antwoorden, dan wil ik je hierbij feliciteren: jij bent sexy! Aldus wetenschappers en die hebben altijd gelijk.

Hoezodanwatte? Onderzoek van de Universiteit van Austin toont aan dat mannen genetisch geprogrammeerd zijn om domme vrouwen aantrekkelijk te vinden. Want: dit zijn makkelijke ontvangers van onze broodnodige zaadverspreiding. Wij mannen vallen op mentale kwetsbaarheid. Zo ontzettend geil, mentale kwetsbaarheid!

En verdorie, ondanks de verwoede pogingen van Aletta Jacobs en Wilhelmina Drucker, heeft de mannelijke bevolking meer dan voldoende keuze uit domme vrouwen. Internet helpt ons ook nog eens een flink handje. Kleine moeite om even naar Pornhub te surfen. Dan ben je in razend tempo zo klaargekomen als een klontje! Liever het echte werk? Tinder maakt het appeltje eitje om een glazig kijkend mokkel aan de haak te slaan. En laten we ook de vrouwelijke medemens op Facebook niet vergeten. Even een rondje direct messages sturen en voordat je het weet zit er een Bobbi Eden-lookalike naast je op de bank/bed/aanrechtblad. Easy peasy, lemon squeezy!

Waaraan zijn deze vrouwen dan te herkennen, vraag je? Een belangrijk kenmerk: zij betalen vieze fotografen voor een fotoshoot. En dan doen ze op Facebook alsof ze gevraagd zijn om model te spelen. Het resultaat: ontzettend domme foto’s, waarop ze onder een waterval liggen, tegen de muur leunen terwijl ze op hun lip bijten of dromerig (lees: onnozel) de ruimte in staren. Proef je hier cynisme? Nee hoor, dit maakt ons mannen niks uit. Ons oergevoel geeft ons sturing in het leven: zaadjes moeten geplant worden en dan zijn gemakkelijke stukken een stuk gemakkelijker. In de tijd dat je met dat ene meisje hard-to-get zit te spelen, had je ook drie domme wijven zwanger kunnen maken. Efficiency, mensen!

Maar slimme vrouwen: niet getreurd. Ik weet dat jullie met velen zijn. Sterker nog, er zijn meer hoogopgeleide vrouwen in Nederland dan mannen. Zei ik Nederland? Ik bedoel de gehele planeet aarde. Voor iedere 100 mannen die een tertiaire (domme wijven: Google maar even) opleiding volgen, zijn er 108 vrouwen die dat doen. Daarom hebben jullie collega-vrouwen het concept ‘downdaten’ uitgevonden. Ja, dit bestaat echt. Downdaten* betekent dat je met opzet date met een man die minder hersencapaciteit heeft dan jijzelf. Aan de ene kant omdat er simpelweg te weinig goocheme mannen bestaan en aan de andere kant omdat verstandige vrouwen geen zin hebben in ingewikkelde discussies thuis op de bank, die hebben ze al voldoende op de werkvloer.
* Mannen hanteren een ander begrip voor downlaten: ‘sletje neuken’

En ikzelf? Laat ik het zo zeggen: mijn vriendin doet ook aan downdaten. Zij heeft aan de universiteit gestudeerd en ik slechts aan het hbo. Gelukkig houdt ze rekening met mijn ego door soms heel erg dom en onnozel gedrag te vertonen, RTL Boulevard te kijken, de VT Wonen te lezen, op haar lip te bijten en te zeuren om een Facebook-fotoshoot. Heerlijk, zo’n dom sletje in huis.

Door: Friso Visser

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close