Opmerkelijk

André Hazes vs. Bob Marley

Hoe kun je je studietijd beter doorkomen… dronken of stoned?

Donderdag, de enige doordeweekse dag waar je wél naar uitkijkt. Je raffelt snel je laatste huiswerk af, schotelt jezelf een studentikoos maaltijdje voor, chillt nog even wat met vrienden onder het genot van een ijskoude rakker en vervolgens vertrek je richting de stad om daar nog even de bloemetjes buiten te zetten.
In nuchtere toestand is dit allemaal wel motorisch te verantwoorden. Maar wat nou als je onder invloed bent? Hoe kun je het beste door het studentenleven gaan… stomdronken of knetterstoned? Als Hazes of als Marley? Friso en Jordi zijn, met een flinke dosis tegenzin natuurlijk, op onderzoek uitgegaan!

De recepten
We zijn het alvast met je bezorgde ouders/docenten/opa’s en oma’s/politieagenten eens: do not try this at home. Or at all. Wij willen natuurlijk supergraag dat je gezond leeft en je studie op tijd afmaakt. Het is maar dat jullie het weten!

Jordi’s choice: Hasjcomelk

Men neme:

–  0.3 gram hasj voor de ervaren gebruiker, 0.15 voor een beginner

–  200 ml chocolademelk, C1000-merk werkt het beste

–  50 ml halfvolle melk, volle melk mag ook

–  Halve theelepel margarine uit je studentikoze koelkast

–  Isoleerfles, ergens uit je kerstpakket

Bereiding:

 1. Doe de 200 ml chocolademelk en 50 ml halfvolle melk in een glas van 250 ml en voeg de halve theelepel boter toe
 2. Zet in de magnetron voor ongeveer 2 min., rond de 500 watt.
 3. Goed in de gaten houden wanneer het kookt, bij de eerste opkomende bubbels magnetron uitzetten
 4. Giet het glas in een isoleerfles en voeg daarbij de hasj toe in kleine brokjes
 5. Doe de isoleerfles weer dicht en laat het zo’n 20 minuten staan, niet schudden! Dat doe je pas op het eind ongeveer 15 seconden
 6. Na 30 minuten voel je het al en na 2 uur ben je superduper-high.

“Sorry voor alle spelfouten/tekens/punten ik ben nu zo high,” aldus de auteur van dit hoogwaardige recept op jointjedraaien.nl.

Friso’s choice: Beerenburg chocolademelk

Ingrediënten:

– Grote fles Beerenburg, 1,5 liter wenselijk
– Chocolademelk, Chocomel de chillste natuurlijk
– Slagroom, optioneel voor de winterdagen
– Echte mannen roeren er nog wat hazelnootsiroop doorheen

Bereiding:

 1. Warm de chocolademelk op in een pannetje
 2. Pak een glas en vul deze naar eigen alcoholbehoefte in met Beerenburg
 3. Vul glas aan met warme chocolademelk
 4. Toef slagroom maakt het helemaal af
 5. Als je indruk wilt maken, dan gooi je er ook nog wat hazelnootsiroop doorheen. Stoerrr!

Cursus Spaans

“HOLA, SOY FRISO!!” galmt er door het huis. Friso is helemaal in zijn element en is zich er niet van bewust dat de rest van de straat vrijwel elke klank meekrijgt. Jordi daarentegen staart wat doelloos naar zijn scherm en concludeert dat dit basale Spaans niet voor hem is weggelegd in deze status.

Si si, onze heren zijn aan het studeren. Dat is namelijk wat je als student hoort te doen. Echter, Friso is na twee chocolademelk Beerenburg al aardig teut en ook Jordi begint langzaam te zweven.

Terwijl Friso de chocolademelk aanvult met bier en wijn (mmm…) komt Jordi langzaam maar zeker in de flow. De Spaanse terminologie vliegt dan toch over tafel en beide matadors zijn ijverig bezig hun talenknobbel te vergroten. Na een spannende rally moet Jordi dan toch toegeven aan Friso. Un punto por el dronkenlap.

FRISO WINS

 Heel Liwwadden bakt
Het culinaire hoogstandje van de avond: de bereiding van een gebakken ei. De twee gekoelde kippenembryo’s worden met alle voorzichtigheid uit het koelelement gehaald en getikt op de rand van de pan. De stoner blijft rustig en legt het eiwit inclusief hele dooier netjes in de bakpan. De beroepsalcoholist daarentegen krijgt het voor elkaar om het eiwit in de pan te krijgen, maar de dooier niet. Als laatste redmiddel flikkert Friso er daarom nog wat chorizo, winterpeen, courgette en Mexicaanse tomatensaus doorheen. Show off.

Na het bereiken van de perfecte cuisson, het kruiden en zouten, wordt de definitieve doorslag voorgelegd aan de jury [lees: opgetrommelde huisgenoot]. Met de ogen dicht worden de eieren aan de gast geserveerd. Wie o wie gaat er naar huis met de prijs: “Beste chef onder invloed”? Het smaakvolste ei gaat naar Friso en de mooiste naar Jordi.

JORDISO WINS (dat is een combinatie van de namen Jordi en Friso)

20m sprint
“Zorgverzekering,” zegt Jordi zachtjes, uit het niks. Iedereen kijkt hem aan, maar niemand weet waar hij het over heeft. Het is duidelijk dat Jordi al naar een higher level is gevlogen. Met zware benen vertrekt hij naar buiten voor de 20m sprint. Friso, veel te zelfverzekerd met zijn kwaaie dronk, is ervan overtuigd dat hij dit gaan winnen. Ook al heeft hij zulke korte beentjes.

Eenmaal buiten zijn de heren alweer vergeten dat ze een wedstrijdje zouden sprinten. Hun korte termijngeheugen lijkt de grootste verliezer van deze wedstrijd te zijn. Uiteindelijk besluiten Friso en Jordi een wedstrijd recht lopen te doen. Na een kwartier hannesen lukt het Friso uiteindelijk om welgeteld één rechte stap te maken. Friso is trots dat hij überhaupt nog een stap kan verzetten. We kunnen ons echt niet meer herinneren hoeveel rechte stappen Jordi heeft gemaakt, maar het waren er sowieso twee.

JORDI WINS

And the award goes to…
Ah nee hè. Gelijkspel? De meest saaie uitslag die een wedstrijd zich kan wensen. Ja mensen, blijkbaar kunt je net zo goed stoned door het leven gaan als dronken. Volgens dit superwetenschappelijke onderzoek is het is allebei prima te doen!

Nee grapje. Het is allebei slecht voor je. Denk eens even hard na. Maken drank en drugs je gelukkig? Nee toch? Dus: stop met drinken, stop met blowen, stop met chocolademelk. Ga even gauw wat superfoods eten, hardloop even 42 kilometer en sla je studieboeken wagenwijd open. Maak wat van je leven. Wees niet zoals Jordi en Friso.

Door: Friso Visser & Jordi van den Bosch
Fotografie: Jochem Schuiling

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close