HandigStudentenleven

Leeuwarder Euroshopper

Aan het eind van mijn geld houd ik altijd een stuk maand over, schreef Loesje ooit. Alle vormen van pasta zijn de afgelopen week de revue gepasseerd en het enige wat je nog uit de kroeg houdt, is je saldo dat roodgloeiend staat. “Had ik nou maar niet [vul je eigen ondoordachte aankoop maar in] gekocht…” speelt door je hoofd terwijl je flink duimt dat er nog voldoende geld op je rekening staat voor het afrekenen van je avondeten bij de Jumbo.  Hoe kom je nou aan het eind van de maand boven de streep uit? Na vier jaar in Leeuwarden te zijn, heeft Jordi dé tips om je stufi een langere levensduur dan drie weken te geven.
Op = oplossing
Val jij in de categorie ‘boomerangkid’ en ga jij elk weekend weer naar huis met een overvolle tas om je moeder weer te laten wassen en strijken? Koop zelf eens wasmiddel en geef die wasmachine in je studentenhuis eens een draai. Lees je digitaal even in op www.gebruikershandleiding.com voor de goede instellingen en hupsakee; je eerste stapjes in deze autarkische wereld zijn gezet. Maar waar haal je nou voor een studentikoze prijs deze vloeibare lentefrisse bloemetjesgeur? Op = op Voordeelshop heb ik voor je, niet alleen voor wasmiddel maar ook ideaal voor je gel, deodorant en shampoo voor een spotprijs. Je moet er wel drie of vijf van inslaan, maar dan kun je er de komende weken ook weer tegenaan.

Hema-ontbijtje
Snoozen, de op twee na meest favoriete bezigheid van studentikoos Leeuwarden [op  1: bezatten in de kroeg en op 2: SOG’en]. Alleen deze ochtend zit je met een dilemma: ga je er om 08.00 uur uit, douchen, ontbijten en rustig naar school fietsen of draai je je nog even om en fiets je iets harder? Bij de gedachte alleen al ben je alweer in dromenwereld… Fuck, half 9! “Lance Armstrong on pure speed”-mode dan maar, het is niet anders. Naast ongesteldheid/ een vet kriebelende SOA/ gat in je sok bij je grote teen speelt je chronische honger ook nog eens op. Fiets even langs de Hema! Onbijtje to go: een flesje jus, stroopwafel en de keuze uit een baguette kaas, ham of tonijn voor twee fucking euro! Ben je wel op tijd uit bed gegaan? Ga dan even naar binnen, daar heb je een croissantje, jam, broodje ei en een kop koffie voor de helft van de meeneemversie. Voor de echte Bourgondiërs kan er nog bacon of verse jus bij besteld worden. By the way, in beide gevallen voor tienen langs wippen.

Hamsteren!
Ben je na een lange periode van afwezigheid eindelijk weer een keer thuisthuis? Kijk je moeder lief aan en zorg dat ze je een tas vol met boodschappen meegeeft naar het koude Noorden. Stukken handiger in plaats van dat boodschappengeld waarvan zij zelf ook dondersgoed weet dat je dat binnen 48 uur weer in de kroeg hebt ingewisseld voor twee meter spa goud. Je moeder blij, jij blij en portemonnee springt een gat in de lucht want die retedure vlees en groente hoef je de komende week niet meer te halen.

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close