Persoonlijk

LWD Ink

Het had ook een film kunnen zijn: het leven van Darion. Hij is voor een tijdje hier in Leeuwarden en pakt het studentenleven mee. Maar wat hieraan vooraf ging, is nog velen malen interessanter. And… action!

Tekst: Nicky van Veenhuizen // Fotografie: Jochem Schuiling

Darion komt uit Winnipeg, Manatoba in Canada. Hij is pas tweeëntwintig jaar oud, maar heeft al veel dingen in zijn leven gedaan. Het begon allemaal in Winnipeg. Op zijn highscool wilde hij de stoere jongen uithangen en zijn droom was om bodybuilder te worden. Hij wist van zichzelf dat hij niet echt een ’tough guy’ was, maar om zijn imago hoog te houden, sloeg hij kleine jongens in elkaar na schooltijd. Op school liep hij ook de grote jongens uit te dagen. Dit lukte hem ook en dit resulteerde dan weer in een gevecht waarin hij zich kon bewijzen. Hij heeft alles gedaan wat God verboden heeft. Vechten, seks en drinken totdat hij zichzelf helemaal uitschakelde.

Let there be light
Maar toen werd hij door een meisje voor een ‘Worship Festival’ uitgenodigd. Een feest waar christenen samenkomen om hun geloof te delen. Eerst stond hij hier met zijn armen over elkaar en wilde niks te maken hebben met zijn omgeving. Tot hij op een gegeven moment een stem hoorde die tegen hem zei: “Darion, I love you. I love you.” Dit ontroerde hem zo, dat hij in in huilen uitbarstte. Hij had het licht gezien en begon direct met zijn verandering. Darion is nu een paar maanden in Leeuwarden. Hij is van plan om naar de Filippijnen te gaan en daar verder de liefde van God te delen met de mensen.

Ink
En nu waar het allemaal om gaat: de tattoo’s. Darion zit onder de tatoeages. Hij heeft deze in Canada, verschillende plaatsen in Amerika en in Amsterdam laten zetten. Ze zijn allemaal gebaseerd op zijn geloof: de Hillsong Church. Daar is Justin Bieber ook lid van. Darions favoriet is de afbeelding van Jezus op zijn bovenarm met de tekst ‘King’ erbij. ”Koning Jezus, de koning van alle koningen en de king of my life. Onder zijn voeten staan een doodshoofd en een slang. Dit betekent dat Jezus alles verplettert. De dood, maar ook de verleiding (slang) en andere slechte dingen die op je pad komen.”

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close