Van alles

Leeuwarder Studentenkrant heeft de oudste hoofdredacteur van Nederland.

De april-uitgave van de Leeuwarder Studentenkrant is samengesteld onder leiding van de oudste hoofdredacteur van Nederland, de 69-jarige Ritsko van Vliet. De oud-docent van NHL Stenden werd benaderd door uitgever Doede Vellema. Na de coronaperiode kon Vellema niet direct vervanging vinden voor zijn vertrekkende hoofdredacteur, een oud-student die jaren in de redactie zat.

Van Vliet was al redacteur bij de Seniorenkrant, ook een medium van Vellema’s uitgeverij Devea. Met zijn twintig jaar ervaring als hbo-docent weet hij om te gaan met jongeren en is hij bekend met het Leeuwarder studentenleven. Van Vliet was ooit drie keer genomineerd als Docent van het Jaar, een verkiezing uitgeschreven door de Leeuwarder Studentenkrant. Voor de april-uitgave verzorgde hij het hoofdartikel, en interviewde de  Oekraïense studente Tetiana Tymofieieva.

Devea is eigenaar en uitgever van de Leeuwarder en Sneeker Seniorenkrant, de Leeuwarder Studentenkrant en de Skûtsjekrant. Daarnaast verzorgd Devea incidentele uitgaven, zoals de Bevrijdingskrant en de Verkiezingskrant.

Voor meer info: Ritsko van Vliet 06 22996562

 

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close