Seks

Het Red Light District van Leeuwarden

Op een zwoele donderdagavond gingen mijn dreamteam (en tegelijk ook mijn bodyguards) en ik dapper op pad met als missie: het Red Light District van Leeuwarden verkennen. Wat begon als het onschuldige idee alleen een stukje te schrijven over een stripclub mondde uit tot een recensie over… Ach, lees het hieronder zelf maar!

Club Kimberley

Je zou misschien denken dat in deze club iemand werkt die Kimberley heet. Fout gedacht. De naam is afkomstig van de grootste diamant die ooit gevonden is: de Kimberley diamant. En laat nou net menig vrouw houden van een beetje bling bling. In mijn fantasie stelde ik me voor dat het in een stripclub zou wemelen van de strippers en geile mannen met een brede grijns op hun smoel. Fout gedacht. Hoewel dat deel van die geile mannen wel aardig in de buurt komt. Maar een grote club is het niet. De grootte is vergelijkbaar met de omvang van Café de Ouwe Stoep. Alleen heeft de Ouwe Stoep geen vijf kamers, where the ‘magic’ happens…

Verrassend was dat er meer strippers aan de bar zaten dan mannen. Om die reden is Club Kimberley ook van plan de club volledig over de kop te gooien. Dus lieve kindertjes: ik heb een primeur die ik graag met jullie wil delen! Ze willen namelijk een vaste avond voor studenten organiseren, waarbij de biertjes en avontuurtjes goedkoper zullen zijn. Normaliter betaal je namelijk € 3,50 voor een pilsje en een halfuurtje rampetampen kost 70 euries. Alleen als je achteruit wilt inparkeren of snakt naar een lekkere tongzoen moet je iets meer flappen neerleggen. En wil je echt even de rich bitch uithangen, dan kan je voor maar liefst vijf bankjes een champi fles bestellen dat bekend staat onder de naam ‘Crystal’. Voordat ik iemand de schulden injaag, raad ik dat maar snel weer af.

Maar een studentenavond is niet het enige dat ze in petto hebben. Als klap op de vuurpijl willen ze ook Ladies nights organiseren met Magic Mike-taferelen. Nu maar hopen dat ze die verlepte bank bij het grofvuil dumpen en ze een geschikter plekje vinden voor het verdwaalde gereedschap dat nu nog bij de toiletten rondslingert. Verder was ik nog best onder de indruk van het feit dat er geen bejaarden werken: de gemiddelde leeftijd is namelijk tussen de 25 en 33 jaar. Het zijn natuurlijk geen high class ladies, maar goed, dan moet je maar wat beter je best doen in de kroeg 😉

Het Eros Hofje

Bij de Weaze hangt voor de ingang van een duister steegje een bord met in grote neonletters de tekst: Moulin Rouge. In dit steegje bevindt zich het Eros Hofje. Enkele traptreden leiden je naar de ingang, waar je een euro in de muur kunt werpen om door de schuifdeuren te kunnen. Tenminste, dat was het idee erachter denk ik. Het werkte alleen niet helemaal zoals de bedoeling was, want we konden gewoon vrolijk doorlopen onder het genot van een fijn deuntje radiomuziek.

Eenmaal binnen werden we verblind door een straal van rood licht en werden we omsingeld door allemaal kleine kamertjes, waar je heel gezellig doorheen kunt koekeloeren. Niet dat er erg veel valt te zien, want wij zagen alleen maar dichte gordijnen of lege kamers.

In de kamers staan eenpersoonsbedden en wastafels. Niet heel erg spannend dus. Misschien dat de spiegels die naast elk bed hangen daarvoor moeten zorgen. Er wordt nog een dappere poging gedaan om wat sfeer te creëren door een rode UV-lamp aan de muur te hangen, maar daar blijft het dan ook bij.

Het trappenhuis bestaat uit vijftien kamers, waarbij je voor ongeveer € 35,- al van bil kunt gaan. De prijzen variëren per persoon, omdat ze zelf kunnen bepalen hoeveel ze vragen. Ze werken namelijk allemaal voor zichzelf. Je kunt het beroep bekijken als een freelancer in de dienstensector. Als je het zo zegt klinkt het nog best fancy.

Wat ook eens de moeite waard is om te checken is hun website. Hun website stamt namelijk nog af uit de jaren ’90 en dat kan behoorlijk wat nostalgische momenten opleveren. Herinner je je bijvoorbeeld nog die bezoekertellers (die overigens vaak niet klopten) nog of die prachtige bewegende afbeeldingen? En voor cookies hoef je niet bang te zijn, want die waren in die tijd nog niet aan de orde, die goeie ouwe tijd…

Door: Elisabeth Brugman
Fotografie: Lucas Kemper

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close