Column

Column Froukje: Afscheid nemen bestaat niet

Deze laatste editie voor de zomer is tevens de ultieme bevestiging van ons bestaansrecht als krant: we hebben de eerste drie jaar overleefd en zijn nog steeds alive and kicking, hoera!

Drie jaar geleden begonnen we vrij naïef aan deze krant en verzamelde ik wat vrienden om me heen om hem vol te schrijven. De afgelopen jaren groeide de redactie en professionaliseerden we steeds meer, maar nog steeds zijn we een club jonge mensen die schrijven over de dingen die we leuk vinden. Daar ben ik supertrots op.

Een beetje verdrietig is het wel dat we af en toe afscheid van elkaar moet nemen: de een gaat naar Zuid-Afrika, de ander verhuist naar Amsterdam en zo is het verloop van de groep altijd iets geweest dat erbij hoorde. Naast collega’s zijn we onderling ook goede vrienden geworden (of waren we al). Meestal gaat zoiets vrij stilletjes voorbij in de krant, maar nu wil ik toch eens de gelegenheid nemen om onze Harry Mulisches & Heleen van Royens eens écht te bedanken:

Lieve Felix, Lize, Joris, Jordi, Nicky, Afke, Jochem (die straks nog even terugkomt als fotograaf): ik vind het echt STOM dat jullie weg zijn/weg gaan. Dankzij jullie was de krant altijd mooi, leuk, grappig, erotisch getint, origineel en samen beleefden we een hoop spannende avonturen.

Ik heb niet de illusie dat de krant dankzij mij leuk is om te lezen, hij is leuk dankzij de grote verscheidenheid aan mensen, de toewijding die er is om leuke artikelen te schrijven en het goede gevoel voor humor dat we allemaal bezitten (ha ha ha).  Lieve lezertjes: we zijn tot nu toe nog geen miljonair geworden van onze geliefde LSK, maar steken altijd héél véél tijd en moeite in het maken van toffe stukken. Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan het lezen ervan.

Om niet in treurnis te eindigen, wil ik ook zeggen dat ik het heel leuk vind dat er altijd weer nieuwe enthousiastelingen klaarstaan om er vol voor te gaan, of oude rotten die gewoon blijven waar ze zijn (ik bedoel natuurlijk Friso, Sanne, Janneke, Elisabeth, Lucas & Max-Pieter).

O ja, mijn eigenlijke punt was dat ik vanaf september op wereldreis ga, dus het komende schooljaar veel afwezig ben. Zoals je merkt, word ik er nogal weemoedig van. Ik wens jullie een superfijne zomer en hoop dat jullie volgend jaar met net zoveel plezier de LSK zullen lezen!

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close