Interview

Interview Tim Veninga

Misschien heb je hem eens gehoord op de radio, misschien heb je zijn boek gelezen of misschien ken je hem als de dude die met je heeft gebangd. Tim Veninga verdient zijn centjes door onzekere jochies op te leiden tot ‘manslut’. Tim leert je hoe je snel een chick het bed in kan regelen via zijn YouTube channel, zijn workshops en zijn boek. En als daar een paar leugens aan te pas komen: dat vindt Tim helemaal geen probleem. De redactie was wel nieuwsgierig naar deze spraakmakende persoonlijkheid, dus we voelden hem eens even aan de tand!

Hoe zou je Aletta Jacobs versieren?
“Zoals iedere andere vrouw. Ze was precies het type vrouw waar ik normaal voor ga. Ze was slim, ambitieus en heeft veel bereikt in een voor haar heel ongunstig sociaal-economisch klimaat. Ik denk dat het voor mij enorm gemakkelijk zou zijn om voor haar te vallen. Ik heb een enorme zwak voor mensen die tegen de status quo ingaan. Als haar partner zou ik honderd procent achter haar staan en haar aanmoedigen om tegen de stroom in te gaan. Zo’n vrouw is veel leuker dan iemand die maar domweg meegaat met de mening van de massa. Er is een ding wat me tegen zou kunnen houden en dat is haar uiterlijk. Op dat vlak was ze totaal niet op mijn niveau.”

Is het nu juist makkelijker of moeilijker geworden om vrouwen te versieren na de verschijning van je boek?
“Het heeft betrekkelijk weinig effect. Voor iedere vrouw die zegt me een walgelijke vent te vinden staan er minstens tien vrouwen die me geweldig interessant vinden. Regelmatig krijg ik mails van wildvreemde vrouwen die willen weten hoe het is om met me te daten. Die vrouwen winnen het in aantallen nog altijd van de suffe moraalridder chicks. Het nadeel is wel dat ik als ik op stap ben ik vaak wordt aangesproken door mensen die hun mening met me willen delen. Maar ik ben langzamerhand een soort van ninja geworden in het ontwijken van die gesprekken. Zodra ze een gesprek of discussie aan willen gaan, zie ik ‘toevallig’ net een vrouw die ik wil spreken of ga ik naar het toilet.”

Je gebruikt voor je lezingen en channel verborgen camera’s waarin te zien is hoe je vrouwen versiert. Wat denk je dat die dames ervan vinden dat je ze gebruikt als lesmateriaal?
“Heb het ze nooit gevraagd en denk dat de meesten het niet weten. Dus ik geloof niet dat ze er ook maar enigszins een emotie bij hebben. En als ze zichzelf schamen voor wat ze in de openbare ruimte doen, dan wordt het tijd dat ze zichzelf even nakijken. Er gaan heus geen vrouwen hun baan verliezen omdat ze met Tim Veninga mee naar huis zijn gegaan en toen op internet zijn beland.”

Kun je begrijpen waarom sommige mensen onaardige berichten naar je sturen?
“Ja en nee. Kijk, ik praat op een provocerende mannier over dingen en zeg dingen die rechtstreeks ingaan tegen het realiteitsbesef van sommige mensen… En wanneer je tegen de stroom in zwemt, zullen er altijd mensen zijn die je daarom gaan haten. Maar om heel eerlijk te zijn begrijp ik niet heel goed dat iemand mij op de radio hoort en dan vervolgens de moeite neemt om me online op te zoeken en een boos bericht te sturen.”

 Voor iedere vrouw die zegt me een walgelijke vent te vinden staan er minstens tien vrouwen die me geweldig interessant vinden. 

Geloof je in ware liefde?

“Ja, anders had ik geen relaties. Ik hou van mijn vriendinnen op een manier die enorm intens is. Maar vraag je of ik geloof in monogamie? Nee. Dat heeft niks met liefde te maken. Of er maar één ware is? Nee. Ik geloof dat je zelf ook wel snapt hoe het dan wiskundig bijna onmogelijk zou zijn dat je die persoon ontmoet.”

 Nu zijn wij natuurlijk wel erg nieuwsgierig met hoeveel chicks jij het bed deelt per maand…
“Met hoeveel mannen ga jij naar bed? Als jij daar antwoord op geeft, dan geef ik je mijn antwoord ook. Dit jaar zit ik over de zestig en het is vandaag 1 juni.”

Om een week met jou op pad te gaan en persoonlijk advies van je te krijgen, betaal je tienduizend euro. Waar heb je dit bedrag op gebaseerd?
“Dat is wat mijn tijd waard is. Ik kan het vragen omdat ik de afgelopen zeven jaar een vlekkeloze staat van dienst heb als het gaat om mannen ‘snel’ goed te maken met vrouwen. Ik krijg zoveel aanvragen voor coaching dat ik in de gelukkige positie ben dat ik dit kan vragen. En als iemand het niet kan of wil betalen? Prima, dan gaat ie maar naar iemand anders.”

Wat werkt bij jou zo afstotelijk dat je een vrouw niet eens zou willen versieren?
“Ehm, een aantal dingen. Het eerste dat me zo te binnen schiet is drugsgebruik (ook al is het softdrugs en recreatief), vrouwen op sportschoenen, vrouwen die niet sporten, vrouwen die denken dat paardrijden een sport is, vrouwen die klagen over de regering of het weer, dikzakken en vrouwen die reality tv-kijken. Er is vast meer, maar dit zijn wel de ergste geloof ik.”

Hoeveel kinderen denk je inmiddels veroorzaakt te hebben?
“Deze laatste vraag vind ik eerlijk gezegd bijzonder beledigend. Hij wekt de indruk dat ik risico’s zou lopen met – niet alleen mijn eigen gezondheid – maar ook met die van anderen door met Jan en alleman onveilige seks te hebben. Dit is moreel verwerpelijk en zou wat mij betreft strafbaar moeten zijn. Het tweede gedeelte van wat je vraag impliceert dat ik in zo’n geval weg zou lopen voor mijn verantwoordelijkheid als vader. Ook dit zou ik nooit doen. Geen flauw idee waar je het lef vandaan haalt om me die vraag te stellen. Je hebt mazzel dat dit je laatste vraag is, anders was het een heel kort interview geworden.”

Door: Elisabeth Brugman

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close