Straatvraag

De Straatvraag

Wat wil jij dit jaar krijgen van Sinterklaas?

“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje, breng wat in m’n laarsje, dank u Sinterklaasje.” Tweede couplet, allemaal: “Maar Sint, wij zijn studentjes, we willen graag wat centjes en geef mij ook maar …” Ja jongens, we hebben het altijd druk met discussiëren, maar wat doet er nu echt toe rondom Sinterklaas? Helemaal correct: de cadeaus. Wij gingen de straat op om een aantal studenten te overrompelen met de vraag: 

Wat wil je dit jaar het aller-aller-allerliefst krijgen van Sinterklaas?   

Tekst: Anouk de Vries // Fotografie: Tini Groen

 

Kaylee (23, Leraar Duits)  

“Mijn propedeuse! Momenteel heb ik 52 punten, dus er moet nog even wat gebeuren en dat is best spannend. Hoe geweldig zou ’t zijn dat je denkt een gedicht te gaan voordragen maar je eigenlijk je eigen propedeuse gaat uitreiken? Je familie en vrienden zijn er meteen bij, ideaal. Ja, de Sint zou dan echt mijn held zijn.” 

 

 

 

Jarno (19, Podium- en evenemententechniek)

“Sint, waar was mijn pony toen ik vier was? Dat wilde ik écht graag. Maar goed, die wens is nu wel weer van de baan hoor. De stal uitmesten enzo, dat lijkt me vooral heel veel werk. Op dit moment heb ik liever een nieuwe achteras voor m’n auto. Die auto gaat me waarschijnlijk verder brengen dan een pony.” 

 

 

 

 

Corinne (21, Sociaal Pedagogische Hulpverlening) 

“Doe mij maar een immens grote kledingkast. Je weet wel, zo’n inloopkast à la Kardashian waar je intens gelukkig naar binnen loopt en je ieder moment van de dag al je kleding en schoenen kunt bewonderen. Die kast mag dan ook wel meteen ingericht zijn met alle kleren die ik graag wil hebben trouwens.” 

 

 

 

 

Myrthe (22, Sociaal Pedagogische Hulpverlening)  

“Vooruit, er mág een fotootje van me in de krant, maar liever ben ik zelf de fotograaf. Fotograferen vind ik echt leuk en daarom maak ik nu al vaak foto’s van vriendinnen en ook van bijvoorbeeld de natuur. Omdat ik meer aan de slag wil gaan met portretfotografie, zou een nieuwe lens voor mijn camera dan ook hét perfecte Sinterklaascadeautje zijn.” 

 

 

 

Steffano (28, Hogere Hotelschool)  

“Minder gladde tegels hier in de winkelstraat, dat wil ik. Gemiddeld ga ik twee keer per maand vol op m’n bek hier. Niet dat ik dan helemaal nuchter ben, maar toch. Nee gekkigheid, wat ik echt graag wil is een nieuwe oven. Mijn oven is stukgegaan en daardoor word ik nu dus beperkt in het bereiden van m’n culinaire hoogstandjes.” 

 

 

 

 

Annafien (21, Sociaal Pedagogische Hulpverlening)  

“Money, money, money! Cliché, maar dat is wat ik het best kan gebruiken op dit moment. In februari ga ik op reis naar Zuid-Afrikadus daar is wel wat geld voor nodig. Ook zou ik wat geld door willen schuiven naar m’n ouders en zusje. Zij is ook net gaan studeren dus je begrijpt dat zij ook zeker wel wat centjes kan gebruiken.” 

 

 

 

Daan (23, Werktuigbouwkunde)  

“Mijn laptop werkt niet meer zo goed, dus de Sint mag best wel een nieuwe bij mij droppen. Ik ben ook bijna jarig, maar heb echt geen enkel idee wat ik moet vragen. Een nieuwe laptop is misschien wat te duur voor m’n verjaardag, maar voor de Sint moet dat appeltje-eitje zijn lijkt me. Kom maar door.” 

 

 

 

 

Jelmer (21, Bestuurskunde) 

“Ik mag alles vragen hè? Een auto! En dan heb ik het natuurlijk niet over een Fiat Multipla, maar het moet ook meteen echt goed. Doe mij maar een dikke Porsche, een zwarte bij voorkeur. Hoef ik ook nooit meer hier op ‘t station te wachten op de bus of trein, want in m’n Porsche ben ik binnen no-time op school.” 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close