HandigStuderen

Het koffiegevecht tussen Stenden en de NHL

Want koffie is leven

Koffie is voor veel Nederlanders toch wel een soort eerste levensbehoefte. Voor de een is het gewoon voor de smaak, de ander heeft het nodig om wakker te worden en tikt vervolgens nog negen kopjes achterover om te blijven functioneren. Ieder zijn eigen, zeggen we dan. We proberen hier op een rij te zetten hoe Stenden en NHL koffietechnisch in elkander steken, zodat jullie dat niet meer hoeven te doen.  

NHL 

In dit glazen gebouw geen gebrek aan het zwarte goedje, maar van welke voorziening maak je als slaperige student nou gebruik? Er zijn drie bronnen: La Familia Espressobar of het Brandstofcafé waar de barista’s het werk voor je doen, de kantine heeft een automaat waar men zelf de knoppen bedient en dan zijn er nog de zwarte automaten die verspreid staan door de hele school. Bij de laatstgenoemde tap je sinds vorig jaar gratis. In eerste instantie voor een korte periode, maar deze werd steeds uitgebreid. Altijd spannend dus. 

Wat betaal je dan per kopje koffie en wat is het oordeel? Het duurste kopje begint bij €1,25 voor een kleine, zwarte koffie. Eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wel het lekkerste bakkie van de NHL te pakken. Zeker als je alle bekertjes naast elkaar zet en ze vergelijkt.  De kantine blijkt de middenweg, want voor 1 euro heb je er een kop koffie. Uit onze bestelde exemplaren blijkt ook dat de hoeveelheid meer is. Echter, de smaak is iets minder vol. Als je deze beide niet naast elkaar drinkt, valt het misschien helemaal niet op. Prima keuze dus! De automaat is simpelweg gezegd de ‘bulkslurper’. Veel minder smaak dan de andere koppen. Geeft dat? Natuurlijk niet! Het is een cadeautje van de NHL en een gegeven paard kijk je nog altijd niet in de bek. Overigens moeten de automaten het dan wel doen.  

Stenden 

Bij de buren zijn er drie manieren om aan je cafeïne fix te komen, al viel die koffiecorner in het nieuwe studiegedeelte mij te laat op. In de herfstvakantie staat daar blijkbaar niemand te schenken. Geen oordeel dus. Wel heb ik de andere twee koffies aan de tand gevoeld. In de kantine koop je een bakkie pleur voor 85 centen en naast de bibliotheek zit Café If ,waar een zwarte koffie €1,05 kost. Ik schrok behoorlijk van de eerste slok bij Café If, maar misschien lag het aan dat ene kopje wat ik geserveerd kreeg. Vooral een zure smaak overheerste en dat is niet wat ik zoek in koffie. De nasmaak is dan wel weer goed, maar al met al is het een vreemde gewaarwording. De kantinekoffie van Stenden is goed. Springt nergens uit de band, maar doet gewoon waarvoor je betaalt: koffie zijn.  

Conclusie 

Gezien de prijs is de kantine van Stenden misschien nog wel de meest interessante keuze van allemaal, zelfs als je op de NHL zit. Dan wordt koffie halen ook nog een wereldreis.  

Tekst en foto’s: Niels Remigius

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close