ActueelLeeuwardenOpmerkelijkStudentenlevenVan alles

Actie fitnessbranche: ‘Stilzitten is geen optie’ Zaterdag 27 februari 2021 gaan de ‘deuren’ open

Eigenaar Erwin Boonstra van sportcentrum URSUS neemt aanstaande zaterdag 27 februari deel aan de actie van de fitnessbranche: ‘stilzitten is geen optie’.

Honderden fitnessclubs in Nederland bieden zaterdag 27 februari aanstaande buiten een coronaproof training aan met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden.

“Door de lockdown zijn meer dan 2500 fitnesscentra in Nederland al enige tijd gesloten; ook onze club URSUS. Sport en fitness zijn bewezen zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke- als de mentale gezondheid. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. In de sportschool. Binnen. Veilig en op afstand. Volgens Erwin Boonstra is stilzitten in tijden van nood nooit een optie.”

De gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid zijn legio:

  • overgewicht
  • toename van buikvet
  • verhoogde bloeddruk
  • verhoogde cholesterol
  • diabetes type 2
  • hart- en vaataandoeningen
  • stress, depressie en burn-out
  • verminderde immuniteit

“Wij als fitnessondernemers begrijpen niet waarom wij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu; mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten. Drie miljoen Nederlanders weten hoe belangrijk dat is en daarom doen wij zaterdag mee!”, aldus Erwin Boonstra.

www.sportscholenopen.nl   #sportscholenopen   #wewillenweer

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close