ActueelLeeuwardenStudentenlevenUitgaanVan alles

AFHAALTIPS IN LEEUWARDEN

EEN HART ONDER DE RIEM VOOR DE HORECA IN LEEUWARDEN

De horeca heeft het sinds het begin van corona niet makkelijk gehad. Eerst moest de horeca compleet sluiten, vervolgens mocht hij open met een maximum van dertig gasten, mits er anderhalve meter afstand gehouden kon worden, later werd dit verhoogd naar honderd gasten en nu moet de horeca weer sluiten. Gelukkig mag je nog wel gerechten afhalen en ook bezorgen is vaak een optie. En juist hiermee kunnen we de horecaondernemingen van Leeuwarden een hart onder de riem steken! Speciaal voor deze editie – en voor onze toppers in de horeca – hebben wij een aantal afhaaltips voor jullie verzameld.

STEK
Ik denk dat de meesten van jullie Stek wel kennen door hun bijzondere plaats in Leeuwarden en door hun prachtige Instagram feed (het moet even gezegd worden). Je kunt voor een compleet ontbijt gaan, zoals ‘Stevig Stek ontbijt’ of ‘Zoet Stek ontbijt’, maar je kunt ook kiezen voor yoghurt met granola en vers fruit of American pancakes met eventuele topping. De menukaart is te downloaden via hun website, zo heb je die altijd op zak en kun je nog wat langer over je keuze nadenken. Verder hebben ze die kaart op een hele slimme manier ingedeeld. Je kunt namelijk in één oogopslag zien welk gerecht glutenvrij, vegetarisch of vegan wordt geserveerd. Zo hoef je het nooit meer te vragen en kun je met een gerust hart bestellen.

DOUWE EGBERTS
Misschien ben je er sinds de nieuwe coronamaatregelen weleens langsgelopen en dan heb je vast wel gezien dat je nog steeds je start van de dag kunt bestellen bij het Douwe Egberts Café. Alleen moet je nu buiten blijven wachten terwijl ze het drankje voor je klaarmaken. Dat je er nog steeds drankjes en gerechten kunt bestellen, wist je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat je dit op Instagram kunt doen? Als je naar hun pagina gaat, zie je daar de button ‘eten bestellen’ staan. Dus terwijl je aan het scrollen bent door je nieuws feed kun je ondertussen heerlijke wentelteefjes, pancakes of een fruitsalade bestellen. En als je echt honger hebt of je wilt graag je huisgenoten eens verrassen, bestel dan eens ‘ontbijt XL’.

BAGELS & BEANS
Soms heb je gewoonweg geen zin in een cracker met kaas of gesmeerde boterhammen met hagelslag. En dat kan ik eigenlijk heel goed begrijpen, ik wil ook weleens wat anders! Op zulk soort momenten wil je een heerlijk belegd broodje… of bagel in het geval van Bagels & Beans. Ze hebben er van alles: van belegde bagels tot salades en van koffie tot aan verse sappen. Dus of je nu gaat voor een warme bagel met een champignonburger, sla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise of voor de yoghurt met walnoten, banaan, ahornsiroop en kaneel, er is voor ieder wat wils! En wat ook zo mooi is aan Bagels & Beans is dat ze rekening houden met voedselallergieën en dieetwensen. Dus ook als je een glutenvrije bagel wilt zonder dierlijke producten, kun je bij hen terecht!

HET BROODHUYS
Het Broodhuys en Het Broodhuys Broertje hebben de handen ineengeslagen. Hierdoor kun jij nog steeds genieten van de saté olé, broodje Rypma of Flip, maar dan vanaf je eigen stekje. En als je alvast in de winterstemming wilt komen, kun je een frisse neus buiten halen waarna je een grote kom snert bestelt bij Het Broodhuys. Als je thuis dan je favoriete kerstplaylist aanzet en de warme chocolademelk alvast op het vuur zet,  ben je helemaal klaar voor de winter.

PATA NEGRA
Na de eerste keer dat ik bij Pata Negra kwam, wist ik dat het een van mijn favoriete restaurants zou worden. Het concept zorgt namelijk voor een einde aan de keuzestress. Bij Pata Negra hoef je namelijk niet één gerecht te kiezen, maar heb je keuze uit meerdere gerechtjes. Hierdoor kun je alles eten wat je lekker vindt. En voor iedereen die niet kan kiezen: wees gerust, ook daar heeft Pata Negra wat op bedacht. Naast de tapasboxen en de individuele gerechtjes staan bovenaan de pagina de populairste gerechten. Op dit moment zijn dat de patatas bravas, de spareribs en de Pata Negra tapasbox.

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close