InterviewUitgaanVaste rubriek

Steven is Lekkerste Barman van Leeuwarden 2016!

Het zijn de hete hapjes voor wie je vader waarschuwt je niet aan te branden,  de taptijgers bij wie we het liefst ieder weekend op een barkruk zitten te soppen. De hele maand september en oktober is er massaal gestemd op de lekkerste barmannen van tien cafés en kroegen in de Leeuwarder binnenstad. Met trots presenteren wij de Lekkerste Barman van 2016: hij is 22 lentes jong, studeert Werktuigbouwkunde aan de Friese Poort en heeft écht de meest betoverende lach van heel Leeuwarden (zo, tijd om te dweilen):

STEVEN VISBEEK – SHOOTERS LEEUWARDEN

Van harte gefeliciteerd, Steven! Wat gaat er nu door je heen?
“Pfff, nou: dat ik me nu zo lang stil moet houden. Haha! Maar zonder grappen en grollen, dit is natuurlijk heel leuk meegenomen. Zeker omdat ik nog maar barman ben sinds april dit jaar. En voor Shooters is het ook weer een leuk prijsje erbij. Verder ben ik er nog wel redelijk nuchter onder, hoor.”

Aan wie heb je de meeste stemmen te danken?
“Zo, dat vind ik een hele goeie. Ik denk aan Shooters Leeuwarden zelf, die hebben het namelijk op hun Facebookpagina gezet. En o ja, de Facebookpagina van mijn oude woonplaats heeft het bericht gedeeld dat ik zelf op mijn eigen Facebook plaatste, echt super leuk. Iedere keer als ik daar dan weer kwam, vroegen ze: en, heb je al uitslag? En ik maar zeggen: ja, maar niet van de verkiezing.”

Beschouw je jezelf als lekker?
“Nee, dat niet echt. Ik ben wie ik ben, máár… Ik ken mezelf en ben wel een ijdeltuit, hoor. Zo ga ik naar de schoonheidsspecialist, maar gewoon omdat dat lekker is. Maar goed, ik lach wel altijd en heb altijd een big smile op mijn gezicht, en dat wordt vaak wel aantrekkelijk gevonden.”

Nou poeh, vertel mij wat. Zeg, waarom moeten we deze herfst en winter bij jou op de barkruk neerploffen?
“Ten eerste plof je bij mij niet op de barkruk neer. We gaan niet zitten, nee: we gaan feesten, wij gaan los! In Shooters kan het niet gek genoeg. Samen met collega’s hebben we een hoop lol achter de bar, voor, tijdens en na werktijd. En dat zie je. Verder vind ik het leuk om mensen te vermaken. Als iemand anders plezier heeft, heb ik dat ook. En ten slotte, als je gigantisch veel confetti wilt zien, ben je bij ons ook aan het juiste adres.”

Als je jezelf moest omschrijven als een drankje, Steven, wat zou je dan zijn en waarom?
“De fireman. Da’s een klein shotje met een frisse nasmaak.”

En die frisse nasmaak heb jij ook? Mmm, ga door…
“Ik vind mezelf wel een fris voorkomen in de Leeuwarder horeca, ja. Maar de naam van het shotje zegt het eigenlijk al. Als ik in mijn vrije tijd Shooters binnenkom, krijg ik dat warme gevoel ook. Het is echt thuiskomen. Maar ik zou zeggen: als je niet weet wat het is, kom gewoon ’ns langs en bestel een fireman, dan maak je het mee.”

Wat is het meest naughty wat je na sluitingstijd hebt gedaan?
“HAHAHA. Wat een kutvraag. Ik denk dat ik een politiek correct antwoord ga geven! Ik kan wel gek doen, maar… Wat is echt gek? Je wilt iets zoetsappigs horen, hè?”

Nou en of, Steven. Ik wacht.
“Ik ben eens tussen twee vrouwen wakker geworden. Tja, je krijgt wel eens een aanbod en soms ga je daar op in. Ik was al een paar keer met haar geweest en toen was er ineens een vriendin bij. Dus prima!”

Je hebt dus geen vriendin?
“Nee.”

Say what?! De Lekkerste Barman van Leeuwarden is nog single?
“Jep! Maar negen van de tien keer ga ik niet in op de verzoeken van vrouwen aan de bar, hoor. Ik laat me niet zo heel snel versieren en ben niet iemand die zomaar met iedereen mee gaat.” (HARD TO GET, LADIES!)

En als we dan per ongeluk alsnog naast jou in bed eindigen, hè. Waar mogen we je dan voor wakker maken?
“Je hoeft me niet wakker te maken hoor, kruip maar tegen me aan en dan ontwaken we samen.”

Wat heb je tot nu toe geleerd van het vak?
“Werken als barman is voor mij een soort uitlaatklep. Het heeft me geholpen mijn sociale vaardigheden te ontwikkelen en het entertainen van mensen krijg ik ook steeds beter onder de knie. Hoe ik dat terug zie in het dagelijks leven? Dat soms lekker gek doen ook best leuk kan zijn. Gewoon even schijt hebben aan alles en iedereen, je niks aantrekken wat mensen van je denken en lekker jezelf kunnen zijn. Of ik nu ook met een andere visie op stap ga? Ja, dat wel. En met een stuk meer verantwoordelijkheid. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen.”

Wat wil je tegen de mensen zeggen die op jou hebben gestemd?
“Iedereen bedankt voor de support! Collega’s, familie, de oma van m’n huisgenoot: echt bedankt. En ik zou nogmaals zeggen: kom vooral snel eens langs, vind ik leuk!”

Met welke Leeuwarder barvrouw zou je dit succes willen vieren?
“Met mijn barmaatje Mabel natuurlijk (da’s de winnares van vorig jaar)! Ze werkt sinds kort ook bij ons en wij vormen echt een dreamteam.”

En hoe ga je je overwinning zelf vieren?
“Met een fles Berenburg, zeker weten!”

Top 3:
1. Steven (Shooters) – 36% van de stemmen
2. Simon (Bebida’s) – 15% van de stemmen
3. Joost (de Prins) – 10% van de stemmen

Mocht je Steven willen feliciteren, dat kan! Op donderdag, vrijdag en zaterdag schenkt hij graag een fireman, spa geel of een ander sappie voor je in. Cheers!

Photo: @[139458152888264:0]

Door: Eline van der Meulen
Foto’s: Tini Groen
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close