OpmerkelijkVaste rubriek

Recensies

Er zijn van die dingen die je als student moet weten, maar waar je zelf helemaal niet over nadenkt. Gelukkig zijn wij dan hier, om je uit dat vreselijk lijden te verlossen. Daarbij krijg je ook nog eens een hele fijne mening. Want daar gaat het in deze rubriek uiteindelijk om. Weet jij ook precies waar je aan toe bent.

Uitslapen: 6 sterren
Da´s nou zo´n ding dat je tijdens je studie vaak op de verkeerde momenten doet. Als je moet leren voor een proefwerk natuurlijk, of als het maandagochtend is. De momenten dat je wél mag uitslapen (zondagen, in de vakantie, bij een naderende apocalyps) zit je om zeven uur ’s ochtends te stuiteren in je bed. En als het je dan wel eens lukt om lekker uit te slapen op een dag dat het kan, voel je je weer schuldig omdat je ook wel productief had kunnen doen. Toch wel een sterretje erbij omdat het zo fijn is, dat uitslapen.

Het woord ‘recensie’: 2 sterren
Resensie, resectie, rescensie, serentie, rescescentie… Het lukt bijna nooit om dit woord in één keer goed te schrijven. En als je het dan wel goed schrijft, ziet het er raar uit. Kijk er maar eens naar en spreek het dan heel langzaam uit. Slaat helemaal nergens op. Waarom zit die C daar in het midden? Een S was toch veel makkelijker geweest? Door al deze ellende wel weer een hele goede recscentieie voor:

Word spellingcorrector: 11 sterren
Op die momenten dat je met zes blikken energydrink tot vijf uur in de ochtend een verslag loopt te typen, jankend, met het snot in je ogen. Want de deadline was eigenlijk 12 uur vannacht, maar je typt toch door met het excuus: ‘welke docent kijkt er nou midden in de nacht na? Ik kan dit verslag best nog inleveren’. Als je weet dat de APA-normen van je verslag echt nérgens op slaan, maar je toch net die voldoende wil. Hij is daar, de spellingcorrectie van Word. Helpt zelfs de grootste dyslect naar een literair hoogstandje.

Koud weer: -3 sterren
Er is altijd zo’n overgangsperiode tussen een lekkere warme zomer en een fijne winter vol sneeuw. De herfst, noemen wij dat. En dan is het koud, en het regent, en alles is vies, en het waait, en we willen niet meer leven… Die tijd dat het nog net niet tijd is voor warme chocolademelk met slagroom zonder je meteen dik te voelen. Dat koude weer krijgt -3 sterren. Als het dan uiteindelijk winter is, met sneeuw en een ijsbaan, dan is het wel weer goed. Zeker als de Coca Cola-kerstvrachtwagen weer op tv is. Dan is al dat koude ineens niet erg meer. Zou je ineens willen dat het -3 was.

Door: Bram Adriaansz

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close