InterviewVaste rubriek

De Straatvraag: Wat is de langste periode dat je niet hebt gedoucht?

We hebben het vast allemaal wel eens gehad. Dat je je handen door je haar haalt en met wat er op je handen blijft hangen bijna een frituurpan aan vet kunt vullen. Natuurlijk is dat helemaal niet erg, als je toch in je lekkerste jogging alle zes seizoenen van Gossip Girl zit te kijken. Maar op een gegeven moment moet je dan toch wel de korsten uit je bilnaad spoelen. Voor de één kan dit al na een uurtje zijn, de ander kan rustig drie weken vuil meezeulen. Daarom de vraag:

Wat is de langste periode dat je niet hebt gedoucht? En waarom

charlotte

Charlotte, 19 jaar. Docent theater, NHL
“O, jeetje. Eeuhm, ik denk dat dat twee dagen is. Echt niet meer, want ik houd echt ontzettend veel van douchen. Waarom dat was, weet ik niet meer. Vast omdat ik het heel erg druk had.”

andre

André, 18 jaar, Detailhandel, Friese Poort
“Ik douche elke dag. De langste periode dat ik niet douchte, kan niet meer dan één dag zijn geweest. Dat was dan vast omdat ik op vakantie was.”

julius

Julius, 19 jaar, Marketing en communicatie, Friese Poort

“Dat is éééécht niet meer dan drie of vier dagen geweest. Ik weet het niet meer precies, maar waarschijnlijk was ik niet thuis. Ik douche toch het liefste thuis.”

quina

Quina, 18 jaar, CIOS, Friesland College
“Haha, Jezus, ik denk twee dagen. Omdat ik dan op stap ben geweest, of naar een feestje, en daarna bij een vriendin ben blijven slapen. Dan vind ik het wel een beetje awkward om dan bij die vriendin te douchen. Dat doe ik thuis wel weer.”

jelmer

Jelmer, 18 jaar, Detailhandel, Friese Poort
“Ooeh, ik denk dat het ongeveer drie dagen was. Dat was op een camping in Frankrijk. Daar waren de douches echt zó smerig. Daar werd je echt niet schoner van. Ik dacht, ik wacht wel tot de volgende camping.”

levi

Levi, 18 jaar, VAVO, Friesland College
“Dat is wel een hele goede vraag! Ik denk ongeveer drie dagen. Dan ga ik stappen, werken, weer op stap en dan weer werken. Daar is gewoon geen tijd tussen om te douchen. Dat maakt toch niet uit, want ik werk bij de Albert Heijn. Niemand die het merkt.”

martina

Martina, 21 jaar, Communicatie, NHL
“Oei, ik denk dat het drie dagen is geweest. Dat was op Mysteryland. Dan slaap je in zo’n tentje en is het veeeeel te druk om te douchen. Dan doe je dat gewoon lekker niet en dans je door. Heel veel mensen doen dat, dus het valt ook niet echt op.”

aramie

Aramie, 24 jaar, CMD, NHL

“Ooh, dat zijn wel makkelijk vier dagen. Dat was op een festival in Duitsland. De douches waren niet eens zo smerig. Ik was gewoon heel druk met andere dingen. Dansen en bier drinken enzo.”

Door: Bram Adriaansz
Foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close