Opmerkelijk

Hooray for Science

Gooooeeede morgen zonnestraaltjes, de zon schijnt (niet) en we mogen weer naar school: fissa! Oké, oké, we snappen het, het was gister laat en dat ene drankje zijn er toch meer geworden. Maar is dat een reden om in bed te blijven liggen? Nee! ’s Avonds een man, ’s ochtends… blah blah. Ook wij bij de Leeuwarder Studentenkrant snappen dat het niet altijd even makkelijk is om gemotiveerd op te staan. Maar hoe krijg je iemand wel gemotiveerd uit bed? Max Pieter ging op onderzoek uit en vertelt graag meer over de perfecte manier om je huisgenoot uit bed te krijgen, maar of je huisgenoot daar ook zo blij mee is…

Introducé Teun: huisjongste, model voor de Leeuwarder Studentenkrant, fulltime bralbal en bovenal lijdend voorwerp in deze test. Zielig? Nah, hij levert gewoon een gedegen bijdrage aan de wetenschap. Als dat geen Nobelprijs wordt!

Maandag: De Douche

We beginnen met de klassieker der wekmethoden, de douche! Beeld je een zonnige maandagochtend in maart in. De eerste zonnestralen raken door de luxaflex heen het brakke koppie van ons proefkonijn. Het was weer een mooie horeca-avond in de Ouwe Stoep! Met twee uren statistiek in het vooruitzicht draait onze Teun zich graag nog een keertje om. Een mooi moment voor onze eerste test!

Benodigdheden: een emmer en ijskoud water.

We mogen los:

Stap 1: Vul de emmer met ijskoud water. Om het water goed koud te krijgen, kun je het beste de koude kraan alvast even laten doorlopen voordat je de emmer vult.

Stap 2: Sluip de kamer van het slachtoffer binnen. Doe dit zachtjes, want het zou natuurlijk zonde zijn als de persoon in kwestie wakker zou worden voor de actie uitgevoerd kan worden.

Stap 3: Gooi de emmer in een keer over het hoofd van het slachtoffer heen. Zorg er hierbij voor dat er geen kussens in de buurt zijn om de douche te ontlopen.

Variatietip: gebruik ook eens water uit een sloot of plas. Iets meer werk, maar voegt een extra reuk element toe aan deze actie. (als stempel bovenop de dag)

Reactietijd proefpersoon: onze Teun zat binnen 0.8 seconden rechtop in bed.

Effectiviteit: 10
Vreugdecijfer Max Pieter: 9
Vreugdecijfer Teun: 1.

Dinsdag: Keren

Wederom een studentenklassieker, het alombekende keren!

Benodigdheden: Een paar sterke handen. -(button aan de zijkant met budget tip)-

We mogen los:

Stap 1: Besluip het slachtoffer en bekijk van tevoren goed waar je het matras het beste vast kunt pakken.

Stap 2: Pak het matras stevig beet.

Stap 3: Trek het matras met een stevige ruk naar je toe en laat het op het slachtoffer neerkomen.

Reactietijd proefpersoon: onze Teun knipperde drie keer met z’n ogen, kreunde wat en sliep weer lekker verder.

Effectiviteit: 3
Vreugdecijfer Max Pieter: 6.5
Vreugdecijfer Teun: 4

Woensdag: BAM!

Een gouden ouwe die ik in mijn studententijd al veelvuldig heb gebruikt en daarom ook zeker mijn favoriet: het Chinees Nieuwjaar op slaapkamerniveau.

Benodigdheden: een astronaut (voor gevorderden is een nitraat ook een optie, de kamer dient dan wel iets groter te zijn dan de gemiddelde studentenkamer) en een kommetje.

We mogen los:

Stap 1: Zet de kom op een tactische plaats in de studentenkamer neer. Het is hierbij belangrijk dat er enige afstand is tussen het bed en de knal en dat er na het aansteken een goede vluchtroute is. Je gebruikt een kom voor een extra harde knal en om te voorkomen dat de vloer beschadigd.

Stap 2: Leg de astronaut in de kom en steek hem aan. Vergeet vervolgens niet om weg te rennen.

Stap 3: BAM!

Reactietijd proefpersoon: zo, en of deze effectief was! Teuntje zat gelijk rechtop in bed. Helaas had hij de truc iets te snel door en begon hij al te vloeken bij het gesis van de lont. Ach, de knal was er niet minder om. We kunnen in ieder geval wel concluderen dat er weinig manieren zijn waarmee je iemand sneller wakker weet te krijgen.

Effectiviteit: 10
Vreugdecijfer Max Pieter: 9
Vreugdecijfer Teun: 2

Donderdag: The return of the mosquito

Toen een dispuutgenoot deze opperde, leek hij me zo leuk: de elektrische vliegenmepper als effectieve wekker. Als men niet luisteren wil naar de wekker moet men maar voelen… nietwaar?!

Teuntje was de test inmiddels echter goed zat en wist de actie om te draaien. Ach, wakker en uit bed was hij in ieder geval wel!

Benodigdheden: een elektrische vliegenmepper.

Handelingen zoals ze wel zouden moeten:

Stap 1: Breng de vliegenmepper naar het oor van de proefpersoon.

Stap 2: Druk op het knopje.

Hoe het in de praktijk uitpakte:

Stap 1: Breng de vliegenmepper naar het oor van de proefpersoon.

Stap 2: De proefpersoon pakt met een schijnbeweging de vliegenmepper af.

Stap 3: Max Pieter had au…

Reactietijd proefpersoon: vliegensvlug had Teun de vliegenmepper te pakken. Haha, vliegensvlug. Vliegens…vlug. Oké, laat maar…

Effectiviteit: 1
Vreugdecijfer Max Pieter: 2
Vreugdecijfer Teun: 9

Vrijdag: 10.000 luchtballonnen

Hoe lekker is dat: wakker worden met je favoriete muziek uit de speakers. Denk daar twee subwoofers en een paar boze buren bij… een prima recept om de week af te sluiten!

Benodigdheden: een goed stel boxen en de nieuwste K3 hits op cd of cassettebandje.

We mogen los:

Stap 1: Installeer de boxen en zorg dat alles goed werkt. Voor het beste resultaat kun je het beste de dag daarvoor alles al eventjes testen. Zorg er echter wel voor dat alles verdekt staat opgesteld, dan is de verrassing des te leuker!

Stap 2: Kies je favoriete hit uit. Dit is een lastige stap… Starten we de dag met 10.000 luchtballonnen of toch voor een klassieker als Alle Kleuren?

Stap 3: Draai het volume vol open en zing mee voor wat extra schwung.

Reactietijd proefpersoon: Teun genoot zichtbaar, fijn! Na het nummer drie keer te hebben afgespeeld, was ik er echter zelf ook wel weer klaar mee en ben ik ook maar weer in bed gaan liggen. Of Teun op tijd op school is gekomen? Geen idee eigenlijk..

Effectiviteit: 3
Vreugdecijfer Max Pieter: 3
Vreugdecijfer Teun: 8

Trusten!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close